„Abraševićeva“ radionica tradicionalnog veza

posterPosle uspešnog koncerta posvećenog Miroslavu Barjaktareviću, članovi Kulturno umetničkog društva „Abrašević“ iz Smederevske Palanke organizuju prvu radionicu tradicionalnog veza, „Vezionicu“.

„Vezionica“ je još jedna tvorevina „Abraševićeve“ radionice za izradu narodnih nošnji i očuvanje životnog prostora koja je u goste pozvala Natašu Milojević, dugogodišnju saradnicu u oblasti tradicionalnog veza, koja će ovom prilikom mladima u „Abraševiću“ predstaviti i preneti svoja znanja i veštine u vezi sa za starim, pomalo zaboravljenim zanatima.

-Ovo nije samo još jedna prilika da se mladi u „Abraševiću“ druže i uče nešto novo, ovo je i jedan od podsticaja mladima da nauče stare zanate, daju svoj pečat i na kraju pomognu fundusu nošnje „Abraševića“, koji je postao skroman proteklih godina zbog nestabilne finansijske situacije. Ovo je i lepa i korisna aktivnost koju će naša publika moći da uoči već na narednom nastupu – rekao je Marko Trojanović, urednik scenskog programa i koreograf, u Kulturno umetničkom društvu „Abrašević“.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.