ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

„Абрашевићева“ радионица традиционалног веза

posterПосле успешног концерта посвећеног Мирославу Барјактаревићу, чланови Културно уметничког друштва „Абрашевић“ из Смедеревске Паланке организују прву радионицу традиционалног веза, „Везионицу“.

„Везионица“ је још једна творевина „Абрашевићеве“ радионице за израду народних ношњи и очување животног простора која је у госте позвала Наташу Милојевић, дугогодишњу сарадницу у области традиционалног веза, која ће овом приликом младима у „Абрашевићу“ представити и пренети своја знања и вештине у вези са за старим, помало заборављеним занатима.

-Ово није само још једна прилика да се млади у „Абрашевићу“ друже и уче нешто ново, ово је и један од подстицаја младима да науче старе занате, дају свој печат и на крају помогну фундусу ношње „Абрашевића“, који је постао скроман протеклих година због нестабилне финансијске ситуације. Ово је и лепа и корисна активност коју ће наша публика моћи да уочи већ на наредном наступу – рекао је Марко Тројановић, уредник сценског програма и кореограф, у Културно уметничком друштву „Абрашевић“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *