ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Седница Већа Самосталних синдиката Смедеревске Паланке и Велике Плане: ПРЕД  БРДОМ ТЕШКО РЕШИВИХ ПРОБЛЕМА

IMG_2058-Поделе унутар синдиката знатно умањиле снагу те организације – упозорио председник Божидар Тодоровић

 

За Савез Самосталних синдиката свака нова година је тежа и неизвеснија од претходне. Таква ће бити и текућа, 2016. имајући у виду, пре свега, стање у друштвеним делатностима. Доћи ће  до отпуштања радника у локалним самоуправама и јавним предузећима, а неизвесна је судбина привредних друштава чији  статус још није решен.

На ова питања указао је председник Већа Самосталних синдиката Смедеревске Паланке и Велике Плане Божидар Тодоровић говорећи о Синдикату у садашњем тренутку. Он је изнео да у Великој Плани готово и да нема фирми без дефинисаног статуса, што није случај у Смедеревској Паланци, где се то показује као озбиљан проблем. За разлику од суседне општине, у Смедеревској Паланци постоје озбиљни проблеми у јавним  предузећима и школама.

Тодоровић је упознао Веће да се припрема нови Закон о раду, који ће бити још ригорознији у односу на постојећи. Наиме, Европска унија, кад су у питању синдикати, тражи да синдикати изађу из предузећа. Неке владине и невладине организације већ организују семинаре о томе како  да се у предузећима формирају Савети запослених.

-Сада ћемо имати паралелни систем Синдиката и Савета, где ће вероватно Законом о тим саветима бити предвиђено да они имају важнију улогу од синдиката – предочио је Тодоровић.- Синдикати ће практично само преговарати о Колективним  уговорима, али је питање како ће они бити дефинисани код послодаваца. То ће бити веома озбиљни ударци за синдикат. Јавиће ће се сигурно нови захтеви послодаваца везано за синдикалну чланарину. Он ће се уплаћивати преко послодаваца,  који неће бити у обавези да је одбијају запосленима. Чланарина се неће уплаћивати на рачун синдиката, већ ће све бити препуштено савести чланова, што ће тек бити велики проблем за материјално-финансијско пословање синдиката.

Тодоровић је напоменуо да се синдикат практично мора чешће оглашавати по том питању. У Савезу Самосталног синдиката Србије спрема се значајнија активност према држави кад су у питању нови закони. Озбиљан је и проблем и умањење пензија. Познато је да по важећем  закону жене морају имати 35 а мушкарци 40 година радног стажа. Граница за пензионисање диже се на 65, односно 67 година. Тако ће неко ко је рано почео да ради, све док не достигне 65, односно 67 година живота, имати мању пензију 0,34 одсто.

-Иде се на сваки начин да се пензије држе под контролом, а то значи да се никоме  не пише добро – упозорио је Тодоровић.- Постоји званични захтев Самосталних синдиката Влади, односно Скупштини Србије да се промени Закон о пензијско-инвалидском осигурању. То су нека питања о којима треба озбиљно да размишљамо.

IMG_2056Тодоровић је указао и на то да се стечајни поступак у неким фирмама не завршава, а имовина сваким даном све више урушава, док стечајни управници живе све боље. Изнео је да има примера где један  стечајни управник води поступак у више предузећа и за свако прима одређену надокнаду, па и провизију за успешно продату имовину. Стечајни поступак још траје у ТП „Узор“, у ГИО „Јединство“ иако оно практично и не постоји, још увек траје у „Инос – подунављу“. Стечајни поступак отворен је у више целина некадашњег Пословног система „Гоша“.

-Оно што мене забрињава јесте све  веће раслојавање унутар  самог синдиката – подвукао је Тодоровић.- Уместо да се све више уједињујемо и јачамо нашу организацију, постоје тенденције, због различитих личних интереса, да се  ту урушава ради задржавања личних позиција. Ништа се наравно не догађа случајно. Ми смо пре 2000. године имали цепање радничке класе, која је била прилично хомогена и са неким системом организовања, синдикати су се поделили – једну на једну, други на другу страну. Тако се изгубила снага синдиката чему су највише допринеле поделе.

Д. Јанојлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *