ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА ПОБЕДНИК ОЛИМПИЈСКОГ КАРНЕВАЛА

Pobednička školaУ финалном рангирању основних школа из осам градова у којима је одржан Олимпијски карневал, победу је однела Основна школа „Радомир Лазић“ из Смедеревске Паланке са освојених 48 поена, коју ће Војвођанска банка за почетак нове школске године обрадовати спортском опремом и реквизитима, у складу са њиховим избором и потребама, у вредности од 100.000 динара.

У сусрет Олимпијским играма, које ће се одржати у периоду од 5. до 21. августа у Рио де Жанеиру, Војвођанска банка и Олимпијски комитет Србије, уз подршку локалних самоуправа, у осам градова широм Србије, организовали су „Олимпијски карневал“ којем су  присуствовали  чланови  Олимпијског тима Србије који ће учествовати на предстојећим Летњим Олимпијским играма.

Олимпијски карневал у претходном периоду донео је дух и атмосферу Бразила на улице Бечеја, Ивањице, Врања, Бајине Баште, Пирота,  Зрењанина, Шапца и Смедеревске Паланке у којима  су многобројни окупљени грађани имали  прилику да виде самба плесачице и капуеристе – извођаче традиционалне бразилске вештине која је комбинација спорта и плеса.

Цела манифестација имала је и такмичарски карактер, јер су за ученике основних школа узраста од првог до четвртог разреда организована такмичења у извођењу карневалског плеса, у којем је победничка школа из сваког града ушла у ужи избор за освајање спортске опреме у вредности од 100.000 динара.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *