ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Штаб за ванредне ситуације: ВАКЦИНИСАНО 14,4 ОДСТО ГРАЂАНА

Општински Штаб за ванредне ситуације одржао је састанак на коме су разматране околности у вези са пандемијом вируса Covid-19, реализација вакцинације становништва, а усвојени су Пословник о раду, Извештај о раду за протеклу и план рада за текућу годину.

Директор ОБ „Стефан Високи“ и директор Дома здравља у Смедеревској Паланци, саопштили су актуелне податке и пројекције.

У Смедеревској Паланци је приметан пораст броја оболелих, а на тенденцију даљег погоршања посебно указује број првих прегледа, који је већи од броја контрола. У Ковид-амбуланти Дома здравља, првог марта обављено је 39 првих прегледа, од чега је 16 одраслих било позитивно на Covid 19, као и једно дете, док је дан касније обављено 27 првих прегледа, и потврђено обољевања седморо одраслих и једног детета. На ковид-одељењима ОБ „Стефан Високи“ има 56 пацијената, значајно више у односу на прошлу недељу када су на болничком лечењу била 34 болесника.

Према извештају руководилаца здравстевених установа, пораст броја оболелих је мањи него у децембру прошле године, па постоје изгледи да ће се, уз стриктно поштовање противепидемијских мера, ситуација током пролећа знатно поправити. Томе свакако доприноси и вакцинација становништва. У Смедеревској Паланци до сада је вакцинисано 14,4 одсто становника, од чега је осам процената примило и другу дозу вакцине.

Упућен је апел грађанима да се и даље морају поштовати све прописане мере заштите, ношење маски, избегавање контаката и прање руку, а то се односи и на лица која су примила обе дозе вакцине.

Чланови Штаба разматрали су и активности у вези са изградњом система за одбрану од поплава на водама другог реда, односно бујичним потоцима на териоторији Општине.
На састанку је усвојен извештај о стању система за одбрану од поплава на водама првог реда, пре свега на рекама Кубршници и Јасеници. Констатовано је да су насипи у добром стању, а целокупан систем спреман за најкишнији део године, од априла до јуна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *