Štab za vanredne situacije: VAKCINISANO 14,4 ODSTO GRAĐANA

Opštinski Štab za vanredne situacije održao je sastanak na kome su razmatrane okolnosti u vezi sa pandemijom virusa Covid-19, realizacija vakcinacije stanovništva, a usvojeni su Poslovnik o radu, Izveštaj o radu za proteklu i plan rada za tekuću godinu.

Direktor OB „Stefan Visoki“ i direktor Doma zdravlja u Smederevskoj Palanci, saopštili su aktuelne podatke i projekcije.

U Smederevskoj Palanci je primetan porast broja obolelih, a na tendenciju daljeg pogoršanja posebno ukazuje broj prvih pregleda, koji je veći od broja kontrola. U Kovid-ambulanti Doma zdravlja, prvog marta obavljeno je 39 prvih pregleda, od čega je 16 odraslih bilo pozitivno na Covid 19, kao i jedno dete, dok je dan kasnije obavljeno 27 prvih pregleda, i potvrđeno oboljevanja sedmoro odraslih i jednog deteta. Na kovid-odeljenjima OB „Stefan Visoki“ ima 56 pacijenata, značajno više u odnosu na prošlu nedelju kada su na bolničkom lečenju bila 34 bolesnika.

Prema izveštaju rukovodilaca zdravstevenih ustanova, porast broja obolelih je manji nego u decembru prošle godine, pa postoje izgledi da će se, uz striktno poštovanje protivepidemijskih mera, situacija tokom proleća znatno popraviti. Tome svakako doprinosi i vakcinacija stanovništva. U Smederevskoj Palanci do sada je vakcinisano 14,4 odsto stanovnika, od čega je osam procenata primilo i drugu dozu vakcine.

Upućen je apel građanima da se i dalje moraju poštovati sve propisane mere zaštite, nošenje maski, izbegavanje kontakata i pranje ruku, a to se odnosi i na lica koja su primila obe doze vakcine.

Članovi Štaba razmatrali su i aktivnosti u vezi sa izgradnjom sistema za odbranu od poplava na vodama drugog reda, odnosno bujičnim potocima na teriotoriji Opštine.
Na sastanku je usvojen izveštaj o stanju sistema za odbranu od poplava na vodama prvog reda, pre svega na rekama Kubršnici i Jasenici. Konstatovano je da su nasipi u dobrom stanju, a celokupan sistem spreman za najkišniji deo godine, od aprila do juna.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.