ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Државни секретар у Министарству просвете посетио Смедеревску Паланку: УНАПРЕЂЕЊЕ ОСНОВНОГ И СРЕДЊЕГ ОБРАЗОВАЊА

На иницијативу председника Општине, Николе Вучена, државни секретар у министарству просвете, науке и технолошког развоја проф. др. Ивица Радовић, посетио је Смедеревску Паланку. На радном састанку, који је одржан у кабинету председника, говорило се о унапређењу основног и средњег образовања, а главна тема је била план уписа на дуалне образовне профиле.

Државни секретар задужен за технолошки развој и иновације истакао је да се један од концепта високошколског образовања усмери у пољопривреду. Како је навео, то ће бити од великог значаја за општину Смедеревска Паланка, посебно што је то општина која има око 400 квадратних километара пољопривредне површине, а највећи број становника бави се управо пољопривредом. На тај начин млади ће бити мотивисани да остану у свом граду, у коме могу да се школују и да наставе да раде у струци.

– Паланка је препознатљива по Институту за повртарство, који од пре годину дана није Привредно друштво него Установа, и налази се под директном надлежношћу Министраства просвете, науке и технолошког развоја – истакао је Радовић.
Он је рекао и да овде није реч само о средњошколском и високошколском образовању, већ ће се стећи услови за оне који ће своја знања искористити кроз научно истраживачке радове.
-Спојити школски и научни систем је круна у једном граду и изузетно ми је драго да ова иницијатива долази од председника Општиине – рекао је Радовић.

Председник Општине Никола Вучен захвалио је државном секретару Радовићу на посети, и нагласио значај тема о којима је разговарано.

-Желимо да унапредимо дуално образовање у образовном суистему наше општине, а проф. Радовић је ту нашу иницијативу препознао. Сигуран сам да ћемо кроз дуално образовање пружити могућност младима, свршеним студентима и средњошколцима запошљавање у свом граду. Препознатљиви смо били по фабрици Гоша, сада по корејској фабрици Кјунгшин Кејб и наравно по Институту за повртарство. Уз помоћ Министарства просвете у наредном периоду, уз обезбеђивање свих неопходних услова и улагања вратићемо веру у наше образовне институције, а Паланка ће бити позната и по најбољим кадровима – рекао је Вучен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *