Štrajk upozorenja u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“: NE PRIHVATAMO NEOLIBERALNE ZAKONE!

p 1

– Centrale svih trinaest sindikata radnika koji rade u javnom sektoru, donele su odluku da se 3. februara, u periodu od 11 do 12 časova, održi štrajk upozorenja koji treba da kaže veliko „ne“ Nacrtu zakona o sistemu plata – kaže dr Vladimir Kostović, predstavnik sindikata „Nazavisnost“ u Bolnici „Stefan Visoki“

U palanačkoj OB „Stefan Visoki“ održan je štrajk upozorenja povodom Nacrta zakona o sistemu plata koji su najavili iz Vlade. U ime Sindikata „Nezavisnost“, saopštenje je pročitao dr Vladimir Kostović. U ovom p2tekstu, koje je čitan u svim sindikalnim podružnicama, ističe se da zaposleni u javnom sektoru više neće tolerisati dalje pogoršanje uslova rada, smanjenje plata i urušavanje socijalnog položaja, i da ne prihvataju logiku neoliberalnog kapitalizma.

– Centrale svih trinaest sindikata radnika koji rade u javnom sektoru, donele su odluku da se 3. februara, u periodu od 11 do 12 časova,  održi štrajk upozorenja. Ovaj štrajk treba da kaže veliko „ne“ Nacrtu zakona o sistemu plata. Stavovi Ministarstva povodom Nacrta zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, za naše sindikate su apsolutno neprihvatljivi. Neoliberalni koncept navedenog zakona, koji je izneo ministar p3finansija, osporava pre svega pravo zaposlenih na minuli rad, naknade zarada u skladu sa Zakonom o radu, naknadu troškova za ishranu, pravo na regres za korišćenje godišnjeg odmora, jednom rečju – jednaku zaradu za isti rad. Imamo najniže plate u Evropi i ne prihvatamo neoliberalne zakone – rekao je dr Kostović.

Kostović je naglasio da je v.d. direktora Bolnice, dr Željko Smiljanić, odobrio održavanje ovog štrajka upozorenja u zakonskim okvirima, kao i to da mnogi članovi sindikata koji ne prisustvuju ovom skupu, jer obavljaju poslove na odeljenjima koji ne mogu da budu odloženi, podržavaju pročitane zahteve.

 

You may also like...

1 Response

  1. Horus kaže:

    Blago vama sa dr Kostovicem…!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *