ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Штрајк упозорења у Општој болници „Стефан Високи“: НЕ ПРИХВАТАМО НЕОЛИБЕРАЛНЕ ЗАКОНЕ!

p 1

– Централе свих тринаест синдиката радника који раде у јавном сектору, донеле су одлуку да се 3. фебруара, у периоду од 11 до 12 часова, одржи штрајк упозорења који треба да каже велико „не“ Нацрту закона о систему плата – каже др Владимир Костовић, представник синдиката „Назависност“ у Болници „Стефан Високи“

У паланачкој ОБ „Стефан Високи“ одржан је штрајк упозорења поводом Нацрта закона о систему плата који су најавили из Владе. У име Синдиката „Независност“, саопштење је прочитао др Владимир Костовић. У овом p2тексту, које је читан у свим синдикалним подружницама, истиче се да запослени у јавном сектору више неће толерисати даље погоршање услова рада, смањење плата и урушавање социјалног положаја, и да не прихватају логику неолибералног капитализма.

– Централе свих тринаест синдиката радника који раде у јавном сектору, донеле су одлуку да се 3. фебруара, у периоду од 11 до 12 часова,  одржи штрајк упозорења. Овај штрајк треба да каже велико „не“ Нацрту закона о систему плата. Ставови Министарства поводом Нацрта закона о систему плата запослених у јавном сектору, за наше синдикате су апсолутно неприхватљиви. Неолиберални концепт наведеног закона, који је изнео министар p3финансија, оспорава пре свега право запослених на минули рад, накнаде зарада у складу са Законом о раду, накнаду трошкова за исхрану, право на регрес за коришћење годишњег одмора, једном речју – једнаку зараду за исти рад. Имамо најниже плате у Европи и не прихватамо неолибералне законе – рекао је др Костовић.

Костовић је нагласио да је в.д. директора Болнице, др Жељко Смиљанић, одобрио одржавање овог штрајка упозорења у законским оквирима, као и то да многи чланови синдиката који не присуствују овом скупу, јер обављају послове на одељењима који не могу да буду одложени, подржавају прочитане захтеве.

 

One thought on “Штрајк упозорења у Општој болници „Стефан Високи“: НЕ ПРИХВАТАМО НЕОЛИБЕРАЛНЕ ЗАКОНЕ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *