ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Трећи Меморијални турнир у малом фудбалу „Зоран Поповић Поп“

-Трећи турнир одржава се у уторак,12. јуна, од 19 часова у Вранову и биће ревијалног карактера

 

У уторак, 12. јуна, на терену у Вранову биће одржан трећи Меморијални турнир у малом фудбалу „Зоран Поповић Поп“, у знак сећања на прерано преминулог тренера ФК „Пролетер“ из Вранова.
Организатори и породица Зорана Поповића, одлучили су да ове године турнир буде ревијалног карактера и траје један дан. Оваква одлука донета је пре свега зато што се у термину турнира ове године игра Светско првенство у фудбалу, догађај за који влада највеће интересовање љубитеља фудбала.Додатни разлог су неадекватни услови на терену у Вранову, због чега ће организатори добро размотрити место одржавања четвртог турнира.
„Тешка срца смо донели овакву одлуку, али сматрамо да је тако најбоље. Не желимо да доведемо у питање реноме турнира Зоран Поповић Поп који је за две године постао најбољи и најјачи у Смедереву и околини. Светско првенство у фудбалу свакако би утицало на број екипа и посетилаца,а термин нећемо мењати. Што се тиче услова на терену у Вранову, они нису на адекватном нивоу, турнир је за кратко време успоставио високе стандарде у квалитету и броју екипа,а услови у Вранову стагнирају,ништа се не улаже. Зато ћемо добро размислити, разговарати са представницима месне заједнице и заједно са Поповом породицом донети одлуку за идућу годину. Уколико се ништа не промени, отворена је опција да турнир изместимо у Смедерево, јер Поп јесте до краја свог живота био тренер у Вранову, али је пре свега Смедеревац кога су граду сви познавали и поштовали“, рекао је Јован Беч, један од организатора овог Меморијалног турнира.
Турнир у уторак почиње од 19 часова у Вранову. Учествоваће четири екипе: Попови другари, Попови ветерани, Попове колеге и Попови клинци. Играће се четири утакмице – два полуфинала, за треће место и финална утакмица. И ове године биће додељене награде и захвалнице свим учесницима, као и најбољем играчу, стрелцу и голману.
Након финала биће приређено Попово вече – дружење учесника турнира и гостију, где ће се евоцирати успомене на Зорана Поповића који је до последњег дана рано прекинутог живота, давао себе за успехе ФК Пролетер и фудбала у Вранову.
Поп је заслужио да га памтимо и ми ћемо и даље кроз фудбал, једну од негових највећих љубави, чувати сећање на њега. Зато, слободно могу да кажем, да идуће године настављамо турнир тамо где смо стали прошле године, али још боље и масовније. Надамо се да ће нас у томе пратити и важан партнер Јелен куп, који је прошле године препознао квалитет и значај турнира, као и многи други партнери и фудбалске екипе, каже Јован Беч.
Организатори позивају све заинтересоване да у уторак од 19 сати дођу на турнир, да заједно обележимо вече посвећено Зорану Поповићу Попу.
Меморијални турнир посвећен овом дугогодишњем фудбалеру и спортском раднику, први пут организован је у јуну 2016. За две године постао је препознатљив и ван оквира Подунавског округа. У прилог томе говори чињеница да се до сада надметало скоро 50 екипа, у просеку 25 по турниру, и око 500 играча,међу којима доста познатих футсалера, те да је само прошле године турнир на трибинама у Вранову испратило више од пет хиљада гледалаца.
Зоран Поповић Поп преминуо је 19. октобра 2015.године након краће и тешке болести. Готово до последњег дана, упркос болести, био је на клупи ФК Пролетер, који је управо под његовом тренерском палицом те године ушао у виши ранг – зону Дунав.
Управа клуба,а потом и Градско веће града Смедерева, донело је 15.априла 2016.године одлуку да стадион ФК Пролетер добије име „Зоран Поповић Поп“. У ложи на стадиону, уочи финала првог турнира званично је откривена мермер плоча са натписом „ Стадион Зоран Поповић Поп“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *