ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

ТРОПСКИ ДАНИ

 

novi-sad-yveydana-jovanovic-46Смедеревска Паланка, 19. јул 2015.

Смедеревска Паланка је у суботу, 18. јула била један од најтоплијих градова у Србији. После Ћуприје, у којој је јуче измерено 38 степени, најтоплији је био управо наш град, са 37,7 степени целзијуса.

Данас у 11 часова температура у нашем граду износила је 33 степена, што је за скоро два степена више него јуче у исто време. Према најавама метеоролога данас нас очекује екстремно топао дан, са темературама до четрдесетог подеока Целзијусове скале, па остаје да се надамо да данас неће бити оборен температурни рекорд, забележен иначе управо на метеоролошкој станици у Смедеревској Паланци, 24. јула 2007. када је измерено 44,9 степени, што је највиша температура икада забележена у Србији.

Нашој редакцији јуче  су се јављали читаоци портала Паланачких, тврдећи да су измерили знатно вишу температуру од оне која је саопштена. То не значи да су метеоролошки извештаји фингирани, него је реч о томе да је температура у граду, нарочито на терасама које „зраче“ акумулирану топлоту, и за неколико степени виша него она измерена на метеоролошким станицама.

Висока температура негативно се одражава на здравље људи. У Смедеревској Паланци током ноћи обављено је више интервенција хитне помоћи него обично (9 теренских интервенција). Лекари саветују да се не излази из куће све до 18 часова, да се узима доста течности и да се физичке активности сведу на најмању могућу меру.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *