ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У градском водоводу од данас пијаћа вода

DSC06196Од данас у 13 часова, када је санитарни инспектор потписао одговарајуће решење, вода из градског водовода  може да се користи за пиће и кување.

Ову информацију су на данашњој конференцији за штампу саопштили заменик председника Општине, Петар Јелић и директор ЈКП „Водовод“, Миодраг Михајловић.

-Дуго очекивана вест, данас смо коначно добили решење које потврђује да је вода из градског водовода потпуно исправна. Од данас је у мрежи пијаћа вода – изјавио је Петар Јелић на почетку конференције за штампу.

Детаљније информације новинарима је саопштио директор ЈКП „Водовод“.

-Да подсетим, још 25. маја смо у мрежу пустили техничку воду. Сви смо са нестрпљењем очекивали када ће доћи дан да та вода буде проглашена и водом за пиће. То је урађено у 13 часова. Тачно у 13 часова, петог јуна, потписано је решење да је вода у градској водоводној мрежи Смедеревске Паланке исправна за пиће. Користим прилику да обавестим грађане да данас од 13 часова воду из градског водовода могу да користе за пиће и кување – рекао је Миодраг Михајловић.

DSC06197Михајловић је одговарајући на питања новинара напоменуо да ће долазити до спорадичних краткотрајних рестрикција у водоснабдевању, зато што још увек нису сви бунари у функцији, а Петар Јелић је додао да ће овај проблем у најскорије време бити отклоњен, и да је за општинско руководство питање водоснабдевања приоритетно.

На данашњој конференцији за штампу било је речи и о исплати помоћи, у висини од 10.000 динара, свим домаћинствима која су претрпела штету од поплаве. Према речима заменика председника Општине, ова помоћ се исплаћује сходно приливу средстава у буџет, и до сада је по 10.000 динара добило око 200 породица, а исплата ће бити настављена наредних дана.

 

В.Ж.Ђ

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *