U gradskom vodovodu od danas pijaća voda

DSC06196Od danas u 13 časova, kada je sanitarni inspektor potpisao odgovarajuće rešenje, voda iz gradskog vodovoda  može da se koristi za piće i kuvanje.

Ovu informaciju su na današnjoj konferenciji za štampu saopštili zamenik predsednika Opštine, Petar Jelić i direktor JKP „Vodovod“, Miodrag Mihajlović.

-Dugo očekivana vest, danas smo konačno dobili rešenje koje potvrđuje da je voda iz gradskog vodovoda potpuno ispravna. Od danas je u mreži pijaća voda – izjavio je Petar Jelić na početku konferencije za štampu.

Detaljnije informacije novinarima je saopštio direktor JKP „Vodovod“.

-Da podsetim, još 25. maja smo u mrežu pustili tehničku vodu. Svi smo sa nestrpljenjem očekivali kada će doći dan da ta voda bude proglašena i vodom za piće. To je urađeno u 13 časova. Tačno u 13 časova, petog juna, potpisano je rešenje da je voda u gradskoj vodovodnoj mreži Smederevske Palanke ispravna za piće. Koristim priliku da obavestim građane da danas od 13 časova vodu iz gradskog vodovoda mogu da koriste za piće i kuvanje – rekao je Miodrag Mihajlović.

DSC06197Mihajlović je odgovarajući na pitanja novinara napomenuo da će dolaziti do sporadičnih kratkotrajnih restrikcija u vodosnabdevanju, zato što još uvek nisu svi bunari u funkciji, a Petar Jelić je dodao da će ovaj problem u najskorije vreme biti otklonjen, i da je za opštinsko rukovodstvo pitanje vodosnabdevanja prioritetno.

Na današnjoj konferenciji za štampu bilo je reči i o isplati pomoći, u visini od 10.000 dinara, svim domaćinstvima koja su pretrpela štetu od poplave. Prema rečima zamenika predsednika Opštine, ova pomoć se isplaćuje shodno prilivu sredstava u budžet, i do sada je po 10.000 dinara dobilo oko 200 porodica, a isplata će biti nastavljena narednih dana.

 

V.Ž.Đ

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.