ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У Институту „Гоша“ министар спорта и омладине, Вања Удовичић, уручио сертификате младим заваривачима: ЗАВРШЕНА ЈОШ ЈЕДНА УСПЕШНА ТРОМЕСЕЧНА ОБУКА 

У оквиру Пројекта Немачке развојне сарадње „Подстицање запошљавања младих“, 48  незапослених из целе Србије је у тренинг Центру Института Гоша стекло квалификације за заваривача, једно од најтраженијих занимања на тржишту рада.

У хотелу „Кисељак“ у Смедеревској Паланци добили су и међународно признате сертификате.

Свечаном скупу су се том приликом обратили, Вања Удовичић, министар омладине и спорта Републике Србије и Александер Бец (Alexander Beetz), вођа пројекта „Подстицање запошљавања младих“.

У оквиру уводних говора, своја искуства су поделили и млади који су обуку завршили у децембру 2017.године и одмах после тога пронашли запослење Шаип Рамадановић, запослен у Рафинерији Панчево, Тијана Тодоров, запослена у Рафинерији Панчево и Мирко Петковић, запослен у Colpart, Смедеревска Паланка.

Представници компанија које запошљавају младе завариваче, младима су представили своје компаније и могућности које у оквиру њих нуде. Након говора је приказан и филм о завршеној обуци, а затим је одржана свечана додела сертификата.

Обуку за заваривање је оквиру пројекта до сада завршило 92 младих, од којих се непосредно после обуке запослило њих 80. Услед добрих резултата у запошљавању које обука обезбеђује и велике заинтересованости младих да је похађају, пројекат ће и у наредном периоду незапосленим младима из целе земље омогућавати обуку за заваривање.

Пројекат „Подстицај запошљавања младих“ се спроводи у оквиру Немачке развојне сарадње.

Пројекат спроводи Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) у сарадњи са министарством омладине и спорта Републике Србије, као водећим партнером.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *