U Institutu „Goša“ ministar sporta i omladine, Vanja Udovičić, uručio sertifikate mladim zavarivačima: ZAVRŠENA JOŠ JEDNA USPEŠNA TROMESEČNA OBUKA 

U okviru Projekta Nemačke razvojne saradnje „Podsticanje zapošljavanja mladih“, 48  nezaposlenih iz cele Srbije je u trening Centru Instituta Goša steklo kvalifikacije za zavarivača, jedno od najtraženijih zanimanja na tržištu rada.

U hotelu „Kiseljak“ u Smederevskoj Palanci dobili su i međunarodno priznate sertifikate.

Svečanom skupu su se tom prilikom obratili, Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Republike Srbije i Aleksander Bec (Alexander Beetz), vođa projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“.

U okviru uvodnih govora, svoja iskustva su podelili i mladi koji su obuku završili u decembru 2017.godine i odmah posle toga pronašli zaposlenje Šaip Ramadanović, zaposlen u Rafineriji Pančevo, Tijana Todorov, zaposlena u Rafineriji Pančevo i Mirko Petković, zaposlen u Colpart, Smederevska Palanka.

Predstavnici kompanija koje zapošljavaju mlade zavarivače, mladima su predstavili svoje kompanije i mogućnosti koje u okviru njih nude. Nakon govora je prikazan i film o završenoj obuci, a zatim je održana svečana dodela sertifikata.

Obuku za zavarivanje je okviru projekta do sada završilo 92 mladih, od kojih se neposredno posle obuke zaposlilo njih 80. Usled dobrih rezultata u zapošljavanju koje obuka obezbeđuje i velike zainteresovanosti mladih da je pohađaju, projekat će i u narednom periodu nezaposlenim mladima iz cele zemlje omogućavati obuku za zavarivanje.

Projekat „Podsticaj zapošljavanja mladih“ se sprovodi u okviru Nemačke razvojne saradnje.

Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u saradnji sa ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, kao vodećim partnerom.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *