ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У Институту „Гоша“ завршен семинар за наставнике школа по пројекту ГИЗ: СТЕЧЕНА ПРАКТИЧНА И КОРИСНА ЗНАЊА

IMG_1150У Институту „Гоша“ успешно је завршен семинар за наставнике по пројекту ГИЗ.

-На овом семинару стекли смо веома корисна и практична знања, захваљујући предавачима и инструкторима Института „Гоша“. Ако је могуће, бар једном годишње, организовати овакве сусрете, како би се наставници упознали са новим технологијама у заваривању, и непосредно реализовали оно што је научено у теорији – каже се у једном од многобројних коментара у Анкетном листу који је прослеђен стручном тиму Института „Гоша“.

Похвале за организацију и стручност инструктора и предавача Института „Гоша“ уследиле су и у осталим коментарима, а посебно је позитивно оцењена опрема на којој је извођена практична настава. Сугестије су, да следећи сличан пројекат има већи број часова у делу визуелне контроле заварених спојева, како би се направила боља процена квалитета завара и отклониле одређене грешке у заваривању учесника курса.

IMG_1149Да подсетимо, курс под називом, „Методе заваривања – теоријска и практична настава“, организован је крајем јуна и почетком јула месеца под покровитељством немачке организације за међународну сарадњу, познатије под називом ГИЗ и Института „Гоша“ из Београда. Семинар је реализован за потребе наставничког кадра у области заваривања за седам школа на територији Републике Србије и похађао га је 21 наставник, а комплетан пројекат је финансиран од стране ове познате немачке организације. Пријављене су биле школе из Краљева, Обреновца, Суботице, Крагујевца, Младеновца, Пожеге , Лазаревца и Пећинаца.

Пројекат је подршка реформи образовног система у Србији у 2016. години и дуалном образовању, са интенцијама да се повећа степен примене усвојеног знања у привреди и да дâ приоритет примени науке, истраживању, развоју и иновацијама.

 

Зорица Матић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *