U Institutu „Goša“ završen seminar za nastavnike škola po projektu GIZ: STEČENA PRAKTIČNA I KORISNA ZNANJA

IMG_1150U Institutu „Goša“ uspešno je završen seminar za nastavnike po projektu GIZ.

-Na ovom seminaru stekli smo veoma korisna i praktična znanja, zahvaljujući predavačima i instruktorima Instituta „Goša“. Ako je moguće, bar jednom godišnje, organizovati ovakve susrete, kako bi se nastavnici upoznali sa novim tehnologijama u zavarivanju, i neposredno realizovali ono što je naučeno u teoriji – kaže se u jednom od mnogobrojnih komentara u Anketnom listu koji je prosleđen stručnom timu Instituta „Goša“.

Pohvale za organizaciju i stručnost instruktora i predavača Instituta „Goša“ usledile su i u ostalim komentarima, a posebno je pozitivno ocenjena oprema na kojoj je izvođena praktična nastava. Sugestije su, da sledeći sličan projekat ima veći broj časova u delu vizuelne kontrole zavarenih spojeva, kako bi se napravila bolja procena kvaliteta zavara i otklonile određene greške u zavarivanju učesnika kursa.

IMG_1149Da podsetimo, kurs pod nazivom, „Metode zavarivanja – teorijska i praktična nastava“, organizovan je krajem juna i početkom jula meseca pod pokroviteljstvom nemačke organizacije za međunarodnu saradnju, poznatije pod nazivom GIZ i Instituta „Goša“ iz Beograda. Seminar je realizovan za potrebe nastavničkog kadra u oblasti zavarivanja za sedam škola na teritoriji Republike Srbije i pohađao ga je 21 nastavnik, a kompletan projekat je finansiran od strane ove poznate nemačke organizacije. Prijavljene su bile škole iz Kraljeva, Obrenovca, Subotice, Kragujevca, Mladenovca, Požege , Lazarevca i Pećinaca.

Projekat je podrška reformi obrazovnog sistema u Srbiji u 2016. godini i dualnom obrazovanju, sa intencijama da se poveća stepen primene usvojenog znanja u privredi i da dâ prioritet primeni nauke, istraživanju, razvoju i inovacijama.

 

Zorica Matić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.