U okviru programa „Podsticanje zapošljavanja visokoobrazovnih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave“ u Opštinskoj upravi dobio posao diplomirani ekonomista Stanoje Simić

Predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, predstavnici GIZ-a, Kancelarije za Inkluziju Roma AP Vojvodine i Udruženja romskih studenata, posetili su Opštinu Smederevska Palanka povodom uspešne realizacije programa „Podsticanje zapošljavanja visokoobrazovnih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave“.

Ovim programom, prošle godine, potpisan je memorandum o zapošljavanju Stanoja Simića, diplomiranog ekonomiste, koji je stekao radno iskustvo u Odeljenju za finansije Opštinske uprave u proteklih osam meseci. Stanoje je sada, nakon završenog programa, dobio posao službenika u Opštinskoj upravi Opštine Smederevska Palanka u Odeljenju za finansije. Od dvadeset opština u kojima je implementiran ovaj program jedina je Opština Smederevska Palanka pokazala spremnost i stvorila uslove da kandidat ostane da radi i zasnuje radni odnos.

Program je realizovan u okviru projekta „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji u našoj zemlji sprovodi Nemačka razvojna saradnja. Program „Podsticanje zapošljavanja visokoobrazovnih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave“, koncipiran da omogući zapošljavanje visoko obrazovanih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave u struci za koju je stečena akademska i strukovna vrsta kvalifikacije, odnosno šesti i sedmi nivo kvalifikacije.
Programa će trajati do kraja marta 2023. godine, a na jedinicama lokalne samouprave je da obezbede radno angažovanje na poslovima koji odgovaraju stručnoj spremi svakog lica uključenog u realizaciju programa, što je Opština Smederevska Palanka i uradila i time dokazala da su ovakvi podsticaji i programi održivi.

Sastanku su prisustvovali pomoćnica ministra Nina Mitić, šef odseka za unapređenje položaja Roma Sofija Osmanović, predstavnica GIZ-a Danica Belić, a u ime opštine zamenica predsednika Opštine Đurđina Mladenović, predsednica Skupštine opštine Radmila Radisavljević, načelnica Opštinske uprave Gordana Kostić, načelnik finansija Milan Trklja i novozaposleno lice Stanoje Simić.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *