U okviru projekta „Super Schools“ učenici i nastavnici Gimnazije „Ivan Goran Kovačić“ iz Kiseljaka u poseti Smederevskoj Palanci

U okviru projekta „Super Schools“, u kome učestvuje i Palanačka gimnazija, učenici i nastavnici Gimnazije „Ivan Goran Kovačić“ iz Kiseljaka u BiH došli su u petodnevnu posetu svojim kolegama u Smederevskoj Palanci.

Projekat, kome su kreativni učenici dali naziv „Pojedinačno smo kap, zajedno smo izvor“, ima za cilj da promoviše pomirenje i saradnju među mladima, dijalog između škola i lokalnih zajednica. Putem razmene učenika i nastavnika i različitih interkulturalnih aktivnosti, mladima se omogućava da se povežu sa svojim vršnjacima iz regiona Zapadnog Balkana i da zajednički učestvuju u društvenom, ekonomskom i kulturnom razvoju regiona.

U okviru programa posete goste iz Kiseljaka primio je i predsednik Opštine Nikola Vučen, koji je gostima poželeo prijatan boravak u Smederevskoj Palanci, uz nadu da će ovde steći nova prijateljstva i otići sa lepim uspomenama.

Putem video poziva Nikola Vučen je razgovarao i sa načelnikom opštine Kiseljak, Mladenom Mašurićem-Ramljakom i tom prilikom su predstavili jedan drugome svoje opštine, govoreći o kulturnim i istorijskim znamenitostima i došli do zajedničkog predloga o bratimljenju dve opštine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.