ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У оквиру пројекта „Super Schools“ ученици и наставници Гимназије „Иван Горан Ковачић“ из Кисељака у посети Смедеревској Паланци

У оквиру пројекта „Super Schools“, у коме учествује и Паланачка гимназија, ученици и наставници Гимназије „Иван Горан Ковачић“ из Кисељака у БиХ дошли су у петодневну посету својим колегама у Смедеревској Паланци.

Пројекат, коме су креативни ученици дали назив „Појединачно смо кап, зајeдно смо извор“, има за циљ да промовише помирење и сарадњу међу младима, дијалог између школа и локалних заједница. Путем размене ученика и наставника и различитих интеркултуралних активности, младима се омогућава да се повежу са својим вршњацима из региона Западног Балкана и да заједнички учествују у друштвеном, економском и културном развоју региона.

У оквиру програма посете госте из Кисељака примио је и председник Општине Никола Вучен, који је гостима пожелео пријатан боравак у Смедеревској Паланци, уз наду да ће овде стећи нова пријатељства и отићи са лепим успоменама.

Путем видео позива Никола Вучен је разговарао и са начелником општине Кисељак, Младеном Машурићем-Рамљаком и том приликом су представили један другоме своје општине, говорећи о културним и историјским знаменитостима и дошли до заједничког предлога о братимљењу две општине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *