ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: ПРОГРАМЕРИ ЧЕТВРТИ НА РЕПУБЛИЧКОМ

У оквиру фестивала „Знањем за будућност“, 22. априла, одржано је Републичко такмичење у програмирању и управљању дроновима, у Хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду.

Организатор фестивала „Знањем за будућност“ је Ротари клуб Београд Чукарица.

Покровитељ фестивала је Министарство просвете Републике Србије које је фестивал уврстило у званичан календар такмичења и смотри за 2022/23. школску годину.

Након интонирања химне Републике Србије и поздравног говора координатора фестивала Владимира Матића, учеснике су поздравили Милан Пашић, помоћник министра просвете, Никола Божић, актуелни Гувернер Ротари Дистрикта 2483 Србија и Црна Гора, Владимир Лалошевић, технички директор фестивала и Бојан Бован, председник ГО Нови Београд.

Ученици су имали задатак да реше мисије које су захтевале врхунске вештине програмирања. На такмичењу је учествовало укупно 38 школа а наша школа је заузела 4.место у веома јакој конкуренцији. Ученици су показали одлично знање и достојно представили нашу школу. Наставник Лазар Рашковић предводио је тим који су чинили Емилија Маринковић, Вук Андрејић, Петар Милошевић и Лука Шевић.

Сама помисао на учење програмирања може да буде збуњујућа, нарочито када знамо да реч подразумева технички облик комуникације који треба да разумеју рачунари. Наши ученици су, попут правих шампиона, тимским радом показали да су у самом врху у нашој земљи када је програмирање у питању.

„Таленат побеђује на утакмицама, али тимски рад и интелигенција освајају шампионате“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *