U poseti Smederevskoj Palanci bili predstavnici ”Color media communikations”: PRIPREME ZA POSETU AMBASADORA PJERA KOŠARA I DELEGACIJE GRENOBLA

U poseti Smederevskoj Palanci bili su predstavnici „Color media communikations“ u okviru priprema posete Pjera Košara (Pierre Cochard) ambasadora Francuske u Srbiji i francuske delegacije iz Grenobla povodom obnove prijateljstva Grenobla i Smederevske Palanke.

Prošlo je gotovo jedno stoleće od prve posete francuske delegacije Palanci, a trag ovog prijateljstva sačuvan je u nazivu Francuske ulice u Palanci i Rue de Palanka u Grenoblu. -Danas smo obišli Narodni muzej gde je postavljena izložba o vezama Srbije i Francuske, uz osvrt na dolazak francuske delegacije u Smederevsku Palanku koju je predvodio Pol Mistral. Takođe smo obišli Muzej ”Goša” koji se nalazi u krugu fabrike, a u kome stalnu postavku čine eksponati, fotografije i dokumenta iz doba osnivanja fabrike „AD Jasenica“, koja je bila rezultat zajedničkog udela francuskog i srpskog kapitala. Još dve, jednako zanimljive, lokacije su Francuska ulica i spomen obeležje u parku kod OŠ „HIM“, koje je podignuto povodom stogodišnjice eskadrile MC 99 – rekao je, tim povodom, predsednik Opštine, Nikola Vučen.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.