U slici i reči: ĐAČKI BAZAR ZA ULEPŠAVANJE ŠKOLE

IMG_2282-Na improvizovanim štandovima bilo je svega: od šarenih jaja do obojenih biber-crepova s  motivima proleća

 

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Olga Milošević“, u sklopu slobodnih aktivnosti, izašli su na Trg heroja u Smederevskoj Palanci, gde su organizovali svojevrsni bazar s ciljem da prikupljeni novac od prodaje svojih rukotvorina ulože u ulepšavanje školskog prostora. Pružila im se lepa prilika da pred Vaskrs, veliki i najradosniji hrišćanski praznik,  izlože  raznovrsne, vrlo ukusno urađene poklone za potencijalne priložnike. Na improvizovanim štandovima bilo je svega: od šarenih jaja do obojenih biber-crepova s motivima proleća.

-Sve što budemo na ovaj način prihodovali uložićemo u krečenje učionica i drugog školskog prostora – rekao nam je vodički učitelj Milan Todorović.- Farbaćemo, pored ostalog, prozore i urediti zelene površine. Nema tu mnogo novca, ali je važno da naši đaci shvate da njihov trud ima cenu. Prošetaćemo kasnije gradom, a u ovome su nam se pridružili i đački roditelji. Ovde praktično ni jedna igračka, niti bilo koji poklon, nema ekonomsku cenu i sve se zasniva na dobrovoljnosti – koliko ko ima i koliko ko da. Dosta ovoga što smo izložili kreirala je mlada i perspektivna učiteljica Danijela Vasić.

IMG_2284Na Trgu heroja našli  su se učenici od prvog do četvrtog razreda. Naš sagovornik se nada da će ih u ovome slediti i druge osnovne škole palanačke opštine. Napomenuo je, takođe, da je nešto slično organizovao pre pet-šest godina. Tada je sav novac, oko 46.000  dinara, predat Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.

-Nisu to velike pare, ali cenimo gest koji smo učinili – dodaje učitelj Milan Todorović.- Nama je posebno milo šta nas u svemu ove prate „Palanačke“. Ono što su te novine dosad objavljivale ušlo je u naš školski letopis. Neka ostane kao trajno svedočanstvo na ovaj naš humani potez.

 

D. J.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.