ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У слици и речи: ЂАЧКИ БАЗАР ЗА УЛЕПШАВАЊЕ ШКОЛЕ

IMG_2282-На импровизованим штандовима било је свега: од шарених јаја до обојених бибер-црепова с  мотивима пролећа

 

Ученици и наставници Основне школе „Олга Милошевић“, у склопу слободних активности, изашли су на Трг хероја у Смедеревској Паланци, где су организовали својеврсни базар с циљем да прикупљени новац од продаје својих рукотворина уложе у улепшавање школског простора. Пружила им се лепа прилика да пред Васкрс, велики и најрадоснији хришћански празник,  изложе  разноврсне, врло укусно урађене поклоне за потенцијалне приложнике. На импровизованим штандовима било је свега: од шарених јаја до обојених бибер-црепова с мотивима пролећа.

-Све што будемо на овај начин приходовали уложићемо у кречење учионица и другог школског простора – рекао нам је водички учитељ Милан Тодоровић.- Фарбаћемо, поред осталог, прозоре и уредити зелене површине. Нема ту много новца, али је важно да наши ђаци схвате да њихов труд има цену. Прошетаћемо касније градом, а у овоме су нам се придружили и ђачки родитељи. Овде практично ни једна играчка, нити било који поклон, нема економску цену и све се заснива на добровољности – колико ко има и колико ко да. Доста овога што смо изложили креирала је млада и перспективна учитељица Данијела Васић.

IMG_2284На Тргу хероја нашли  су се ученици од првог до четвртог разреда. Наш саговорник се нада да ће их у овоме следити и друге основне школе паланачке општине. Напоменуо је, такође, да је нешто слично организовао пре пет-шест година. Тада је сав новац, око 46.000  динара, предат Дечјем селу у Сремској Каменици.

-Нису то велике паре, али ценимо гест који смо учинили – додаје учитељ Милан Тодоровић.- Нама је посебно мило шта нас у свему ове прате „Паланачке“. Оно што су те новине досад објављивале ушло је у наш школски летопис. Нека остане као трајно сведочанство на овај наш хумани потез.

 

Д. Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *