ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У ТОКУ ЗАМЕНА ДОТРАЈАЛИХ ЦЕВОВОДА. УСКОРО БЕЗ РЕСТРИКЦИЈА

IMG_4153Смедеревска Паланка, 14. август 2015.

У центру града у току су радови на замени дотрајалог азбестног цевовода, на локацији од трга код фонтане до Максија. Према речима директора Водовода, Миодрага Михајловића, прецизним мерењем је утврђено да су управо на овом делу највећи губици, који на нивоу целокупне водоводне мреже премашују 50 процената произведене пијаће воде. И ови радови финансирају се средствима Европске уније, која је такође обезбедила средства и за изградњу фабрике воде у Трновчу (радови су у току), и за нови резервоар пијаће воде, на Влајића брду, који је недавно завршен.

IMG_4158

– Деоница од Конака до Максија процењена је као најприоритентија. Зато се сада ради на овој деоници. Према процени стручњака, шест до седам литара воде у секунди добићемо заменом цеви на овој деоници. Ради се о изградњи потпуно новог дела мреже – изјавио је на конференцији за медије, одржаној на локацији где су започети радови, Петар Јелић, заменик председника општине Смедеревска Паланка, и додао да ће када радови буду завршени преостала средства бити искоришћена за замену цеви на другим деловима мреже, тамо где су губици пијаће воде највећи:

– У наредном периоду грађани могу да очекују и потпуно укидање рестрикција, дневних и ноћних, рекао је Јелић, и додао да је завршена ревитализација 8  бунара на Булиним водама, кao и да ће ускоро бити комплетирана ревитализација 10 бунара у Трновчу.Заменик председника општине је прецизирао да је општина издвојила средства за набавку још једне пумпе, како би се већ у понедељак оспособио и последњи, десети ревитализовани бунар у Трновчу.

IMG_4171

–  Губици у мрежи су преко 50 процената. Већ од среде очекујемо знатно боље водоснабдевање, што подразумева укидање дневних рестрикција. Од радова на замени цевовода који су у току, зависи када ће се укинути ноћне рестрикције, а очекујемо да то буде до краја наредне недеље, рекао је новинарима Миодраг Михајловић, директор ЈКП „Водовод“.

Јелић и Михајловић одговорили су и на  питање о понуђеној оставци директора „Водовода“. Јелић је рекао да разуме под каквим се притиском Михајловић налази, и додао да  се ради на договору са Електропривредом, према коме би накнада за коришћење градског грађевинског земљишта, коју ЕПС плаћа општини (око 50 милиона динара годишње) била преусмерена на покривање дуга за електричну енергију ЈКП „Водовод“ – чиме би рачун овог предузећа био ослобођен блокаде. Јелић је додао да је његово мишљење да на челу „Водовода“ треба да остане Михајловић, као човек богатог искуства и великог знања.

Диреектор „Водовода“ је потврдио да у овом предузећу већина радника жели да он остане директор, и да се нада да ће после отклањања блокаде рачуна „Водовод“ нормално функционисати.

– Водовод одлично функциоише, ако се имају у виду услови у којима се налази. Четрнаест месеци у блокади, за предузеће у коме је сваки час потребно нешто набавити, веома је дуг период. Ја сам се трудио, уз помоћ локалне самоуправе, да то предузеће функционише беспрекорно. Мислим да смо пружили свој максимум. Све количине воде које су произведне, испоручене су грађанима. Сва пуцања цеви, све кварове, санирали смо истога дана, да грађани то што мање осете – рекао је Михајловић и додао да је колектив „Водовода“ „здрав и добар колектив“ и да он има одличну комуникацију са запосленима.

One thought on “У ТОКУ ЗАМЕНА ДОТРАЈАЛИХ ЦЕВОВОДА. УСКОРО БЕЗ РЕСТРИКЦИЈА

  • Celo leto lazete i mazete narod kako ukidate restrikcije vode.Koliko se secam najavljeno je bilo do sredine jula,do kraja jula,pocetkom avgusta…Bando lopovska!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *