U TOKU ZAMENA DOTRAJALIH CEVOVODA. USKORO BEZ RESTRIKCIJA

IMG_4153Smederevska Palanka, 14. avgust 2015.

U centru grada u toku su radovi na zameni dotrajalog azbestnog cevovoda, na lokaciji od trga kod fontane do Maksija. Prema rečima direktora Vodovoda, Miodraga Mihajlovića, preciznim merenjem je utvrđeno da su upravo na ovom delu najveći gubici, koji na nivou celokupne vodovodne mreže premašuju 50 procenata proizvedene pijaće vode. I ovi radovi finansiraju se sredstvima Evropske unije, koja je takođe obezbedila sredstva i za izgradnju fabrike vode u Trnovču (radovi su u toku), i za novi rezervoar pijaće vode, na Vlajića brdu, koji je nedavno završen.

IMG_4158

– Deonica od Konaka do Maksija procenjena je kao najprioritentija. Zato se sada radi na ovoj deonici. Prema proceni stručnjaka, šest do sedam litara vode u sekundi dobićemo zamenom cevi na ovoj deonici. Radi se o izgradnji potpuno novog dela mreže – izjavio je na konferenciji za medije, održanoj na lokaciji gde su započeti radovi, Petar Jelić, zamenik predsednika opštine Smederevska Palanka, i dodao da će kada radovi budu završeni preostala sredstva biti iskorišćena za zamenu cevi na drugim delovima mreže, tamo gde su gubici pijaće vode najveći:

– U narednom periodu građani mogu da očekuju i potpuno ukidanje restrikcija, dnevnih i noćnih, rekao je Jelić, i dodao da je završena revitalizacija 8  bunara na Bulinim vodama, kao i da će uskoro biti kompletirana revitalizacija 10 bunara u Trnovču.Zamenik predsednika opštine je precizirao da je opština izdvojila sredstva za nabavku još jedne pumpe, kako bi se već u ponedeljak osposobio i poslednji, deseti revitalizovani bunar u Trnovču.

IMG_4171

–  Gubici u mreži su preko 50 procenata. Već od srede očekujemo znatno bolje vodosnabdevanje, što podrazumeva ukidanje dnevnih restrikcija. Od radova na zameni cevovoda koji su u toku, zavisi kada će se ukinuti noćne restrikcije, a očekujemo da to bude do kraja naredne nedelje, rekao je novinarima Miodrag Mihajlović, direktor JKP „Vodovod“.

Jelić i Mihajlović odgovorili su i na  pitanje o ponuđenoj ostavci direktora „Vodovoda“. Jelić je rekao da razume pod kakvim se pritiskom Mihajlović nalazi, i dodao da  se radi na dogovoru sa Elektroprivredom, prema kome bi naknada za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta, koju EPS plaća opštini (oko 50 miliona dinara godišnje) bila preusmerena na pokrivanje duga za električnu energiju JKP „Vodovod“ – čime bi račun ovog preduzeća bio oslobođen blokade. Jelić je dodao da je njegovo mišljenje da na čelu „Vodovoda“ treba da ostane Mihajlović, kao čovek bogatog iskustva i velikog znanja.

Direektor „Vodovoda“ je potvrdio da u ovom preduzeću većina radnika želi da on ostane direktor, i da se nada da će posle otklanjanja blokade računa „Vodovod“ normalno funkcionisati.

– Vodovod odlično funkcioiše, ako se imaju u vidu uslovi u kojima se nalazi. Četrnaest meseci u blokadi, za preduzeće u kome je svaki čas potrebno nešto nabaviti, veoma je dug period. Ja sam se trudio, uz pomoć lokalne samouprave, da to preduzeće funkcioniše besprekorno. Mislim da smo pružili svoj maksimum. Sve količine vode koje su proizvedne, isporučene su građanima. Sva pucanja cevi, sve kvarove, sanirali smo istoga dana, da građani to što manje osete – rekao je Mihajlović i dodao da je kolektiv „Vodovoda“ „zdrav i dobar kolektiv“ i da on ima odličnu komunikaciju sa zaposlenima.

You may also like...

1 Response

  1. next kaže:

    Celo leto lazete i mazete narod kako ukidate restrikcije vode.Koliko se secam najavljeno je bilo do sredine jula,do kraja jula,pocetkom avgusta…Bando lopovska!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *