OTVORENA ATLETSKA STAZA NA GRADSKOM STADIONU

IMG_4200Smederevska Palanka, 16. avgust 2015.

Ceremoniju svečanog otvaranja rekonstruisane atletske staze na Gradskom stadionu u Smederevskoj Palanci uveličao je veliki atletski miting, uz učešće mladih atletičara iz najpoznatijih atletskih klubova u Srbiji.

Ova staza, uništena poplavom u maju 2014,  rekonstruisana je sredstvima Fondacije «Ana i Vlade Divac», i Atletskog saveza Srbije, posredstvom Centra za razvoj sporta i amaterizma u sportu Opštine Smederevska Palanka, i Ministarstva omladine i sporta u Vladi Republike Srbije.

Prigodom ceremonije otvaranja, goste, mlade takmičare i mnoštvo publike, pozdravio je, u ime domaćina, zamenik predsednika opštine Smederevska Palanka, Petar Jelić, koji je naglasio da je poplava donela mnogo toga lošeg, ali da rekonstrukcija atletske staze potvrđuje da se velike nevolje mogu prebroditi solidarnošću. Zahvaljujući donatorima, Ministarstvu i svima koji su doprineli da do ove rekostrukcije dođe, Jelić je ukazao na osnovni cilj projekta:

– Sve je ovo u cilju razvoja sporta, razvoja zdravog života. Zahvaljujem zato mladima, ovoj ovoj deci koja su danas ovde.

IMG_4218

U ime Ministarstva omladine i sporta prisutne je pozdravio Predrag Knežević:

– Velika je čast videti ovoliko dece danas. Nakon poplave, eto, dobili smo jedan odličan stadion na kome će se razvijati sport. Posebnu zahvalnot treba iskazati direktoru Centra za razvoj sporta i amaterizma u sportu, koji je uložio veliki trud da za veoma kratko vreme dođe do potrebnih sredstava za realizaciju ovog projekta.

IMG_4196

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, proslavljeni atletičar Slobodan Branković, takođe je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je na palanačkom stadionu prisutno toliko mnogo atletičara:

– Drago mi je da vidim toliko dece, sportista koji su danas srećni. A verujte, za njihovu sreću ništa nije teško. Mislim da je ovo prvi korak ka nečemu što ova deca zaslužuju, a to je još kvalitetnija staza od ove. Danas se u svetu deca bave atletikom na tartan stazi, ali sam naslov ovog mitinga, «Kad nema tartana dobra je i šljaka», govori da njima malo treba da budu srećni, a nama da treba da obratimo pažnju i da se zamislimo da li dobro radimo svoj posao. Svima želim da se danas lepo provedu u Smederevskoj Palanci, a svima koji su učestvovali u tome da ova staza i ovaj stadion danas izgledaju ovako, a ne onako kako su izgledali do pre izvesnog vremena, izražavam veliku zahvalnost. Nadam se da će u u bliskoj budućnosti ovaj stadion izgledati još lepše – rekao je Branković

Rekonstruisanu stazu otvorila je Marija Tomić, predstavnik Fondacije «Ana i Vlade Divac»:

IMG_4230– Drago mi je da smo danas ovde, među tolikom dobrom decom, koja su dobila prostor za treninge, rad, za postizanje sjajnih rezultata. Zahvaljujem Olimpijskom komitetu Srbije, njegovim međunarodnim i domaćim partnerima, koji su omogućili da danas otvorimo ovu stazu, i da ona dobije ovakav izgled – rekla je Marija Tomić, i izrazila nadu da mlade takmičare koji su učetvovali na današnjem mitingu čeka sjajna sportska budućnost.

Ni kratkotrajna vremenska nepogoda nije omela mlade sportiste, pa je posle kiše atletski miting nastavljen, a  brojni učesnici su potvrdili da rekonstruisani teren u Smederevskoj Palanci pruža odlične uslove za atletska takmičenja.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.