ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Спорт

ОТВОРЕНА АТЛЕTСКА СТАЗА НА ГРАДСКОМ СТАДИОНУ

IMG_4200Смедеревска Паланка, 16. август 2015.

Церемонију свечаног отварања реконструисане атлетске стазе на Градском стадиону у Смедеревској Паланци увеличао је велики атлетски митинг, уз учешће младих атлетичара из најпознатијих атлетских клубова у Србији.

Ова стаза, уништена поплавом у мају 2014,  реконструисана је средствима Фондације «Ана и Владе Дивац», и Атлетског савеза Србије, посредством Центра за развој спорта и аматеризма у спорту Општине Смедеревска Паланка, и Министарства омладине и спорта у Влади Републике Србије.

Пригодом церемонијe отварања, госте, младе такмичаре и мноштво публике, поздравио је, у име домаћина, заменик председника општине Смедеревска Паланка, Петар Јелић, који је нагласио да је поплава донела много тога лошег, али да реконструкција атлетске стазе потврђује да се велике невоље могу пребродити солидарношћу. Захваљујући донаторима, Министарству и свима који су допринели да до ове рекострукције дође, Јелић је указао на основни циљ пројекта:

– Све је ово у циљу развоја спорта, развоја здравог живота. Захваљујем зато младима, овој овој деци која су данас овде.

IMG_4218

У име Министарства омладине и спорта присутне је поздравио Предраг Кнежевић:

– Велика је част видети оволико деце данас. Након поплаве, ето, добили смо један одличан стадион на коме ће се развијати спорт. Посебну захвалнот треба исказати директору Центра за развој спорта и аматеризма у спорту, који је уложио велики труд да за веома кратко време дође до потребних средстава за реализацију овог пројекта.

IMG_4196

Генерални секретар Атлетског савеза Србије, прослављени атлетичар Слободан Бранковић, такође је изразио задовољство због тога што је на паланачком стадиону присутно толико много атлетичара:

– Драго ми је да видим толико деце, спортиста који су данас срећни. А верујте, за њихову срећу ништа није тешко. Мислим да је ово први корак ка нечему што ова деца заслужују, а то је још квалитетнија стаза од ове. Данас се у свету деца баве атлетиком на тартан стази, али сам наслов овог митинга, «Кад нема тартана добра је и шљака», говори да њима мало треба да буду срећни, а нама да треба да обратимо пажњу и да се замислимо да ли добро радимо свој посао. Свима желим да се данас лепо проведу у Смедеревској Паланци, а свима који су учествовали у томе да ова стаза и овај стадион данас изгледају овако, а не онако како су изгледали до пре извесног времена, изражавам велику захвалност. Надам се да ће у у блиској будућности овај стадион изгледати још лепше – рекао је Бранковић

Реконструисану стазу отворила је Марија Томић, представник Фондације «Ана и Владе Дивац»:

IMG_4230– Драго ми је да смо данас овде, међу толиком добром децом, која су добила простор за тренинге, рад, за постизање сјајних резултата. Захваљујем Олимпијском комитету Србије, његовим међународним и домаћим партнерима, који су омогућили да данас отворимо ову стазу, и да она добије овакав изглед – рекла је Марија Томић, и изразила наду да младе такмичаре који су учетвовали на данашњем митингу чека сјајна спортска будућност.

Ни краткотрајна временска непогода није омела младе спортисте, па је после кише атлетски митинг настављен, а  бројни учесници су потврдили да реконструисани терен у Смедеревској Паланци пружа одличне услове за атлетска такмичења.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *