ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У Тополи свечаност поводом Дана Општине и крсне славе

TOPOLA_DAN_OPSTINE_150922_91001У Тополи је свечано обележен Дан општине и крсна слава Рођење Пресвете Богородице, познатији као Мала Госпојина, коју прославља и храм Рођења пресвете Богородице у Карађорђевом граду.

После литије која је прошла кроз центар града, испред зграде општине пресечен је славски колач а литургију је служио Његово Преосвештенство епископ шумадијски господин Јован, да би потом, у Националном ресторану хотела „Опленац“, била одржана Свечана седница Скупштине општине Топола.

Поред бројних представника градова и општина из Шумадије и Поморавља,  гости председника СО Топола и народног посланика Драгана Јовановића и председника c204b605d2aebcbcde92ed24a5ece830_XLОпштине Топола Драгана Живановића били су министар правде Никола Селаковић, министар за ванредне ситуације Велимир Илић, руски амбасадор у Србији Александар Чепурин и народни посланик Зоран Бабић.

За изузетне резултате и допринос развоју Општине Топола, додељене су Повеље Рођења Пресвете Богородице предузећу „Морсад доо“ из Тополе, Средњој школи „Краљ Петар И“ из Тополе и ђаку генерације Средње школе „Краљ Петар И“ Тањи Васиљевић.

На Свечаној седници приказан је краћи филм о радовима и инвестицијама у Општини Топола, али и о успесима представника ове средине на такмичењима, фестивалима, и разним манифестацијама.

Додељене су и захвалнице Скупштине општине Топола заслужним појединцима и организацијама.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *