U Velikoj sali Skupštine opštine održana tribina o bezbednosti u saobraćaju

U Velikoj sali Skupštine opštine održana je tribina o bezbednosti u saobraćaju, „Budimo bezbedni“, na kojoj su govorili predsednik Opštine Nikola Vučen, načelnica PS Vesela Janićijević,  pomoćnik komandira PS Miloš Mihailović, direktor Filijale Dunav osiguranja u Smederevu Petar Novaković i novinarka Dea Đurđević koja je pošle godine doživela tešku saobraćajnu nesreću.  

Predsednik Opštine, Nikola Vučen, rekao je da lokalna samouprava  ulaže značajna sredstva u obnovu putne infrastrukture, bezbednost u saobraćaju i neophodnu edukaciju.

-Prošle godine smo uložili preko milijardu dinara u putnu infrastrukturu i zahvaljujući državi Srbiji i predsedniku postali smo primer kako se podržavaju male lokalne samouprave. Proizvod te pomoći je podatak da u 2020. godini na teritoriji Opštine Smederevska Palanka nemamo nijedan smrtni slučaj među učesnicima u saobraćaju – naglasio je Vučen.

Pomoćnik komandira Policijske stanice, Miloš Mihailović, rekao je da su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda neprilagođena brzina, vožnja pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, a čest uzrok je i upotreba mobilnog telefona tokom vožnje.

-Naše aktivnosti su usmerene ka sankcionisanju najpre tih prekršaja. Bitan je pozitivan podatak da u 2020. godini u Smederevskoj Palanci nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima. Mi ćemo nastaviti da vršimo pojačanu kontrolu saobraćaja, naročito za prekršaji koji su česti uzroci nezgoda – rekao je Mihailović.

Novinarka Dea Đurđević, kao osoba kojoj je nesreća promenila život, pokušava da nastupanjem u javnosti podigne svest građana o značaju bezbednosti u saobraćaju.

-Srećna sam što sam živa i što mogu da se borim da se što manje nesreća u saobraćaju događa na teritoriji Srbije. Posle tribina, razgovora i prikazivanja fotografija nesreće koja mi se dogodila, pa potom i perioda oporavka, dobijam dobre povratne informacije od građana. Ljudi više obraćaju pažnju, kažu da im je ostala neka od mojih fotografija u glavi, a kažu da su nekome skrenuli pažnju da promeni ponašanje u saobraćaju što mene čini izuzetno srećnom – rekla je Đurđević.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.