ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У Великој сали Скупштине општине одржана трибина о безбедности у саобраћају

У Великој сали Скупштине општине одржана је трибина о безбедности у саобраћају, „Будимо безбедни“, на којој су говорили председник Општине Никола Вучен, начелница ПС Весела Јанићијевић,  помоћник командира ПС Милош Михаиловић, директор Филијале Дунав осигурања у Смедереву Петар Новаковић и новинарка Деа Ђурђевић која је пошле године доживела тешку саобраћајну несрећу.  

Председник Општине, Никола Вучен, рекао је да локална самоуправа  улаже значајна средства у обнову путне инфраструктуре, безбедност у саобраћају и неопходну едукацију.

-Прошле године смо уложили преко милијарду динара у путну инфраструктуру и захваљујући држави Србији и председнику постали смо пример како се подржавају мале локалне самоуправе. Производ те помоћи је податак да у 2020. години на територији Општине Смедеревска Паланка немамо ниједан смртни случај међу учесницима у саобраћају – нагласио је Вучен.

Помоћник командира Полицијске станице, Милош Михаиловић, рекао је да су најчешћи узроци саобраћајних незгода неприлагођена брзина, вожња под дејством алкохола и психоактивних супстанци, а чест узрок је и употреба мобилног телефона током вожње.

-Наше активности су усмерене ка санкционисању најпре тих прекршаја. Битан је позитиван податак да у 2020. години у Смедеревској Паланци није било саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима. Ми ћемо наставити да вршимо појачану контролу саобраћаја, нарочито за прекршаји који су чести узроци незгода – рекао је Михаиловић.

Новинарка Деа Ђурђевић, као особа којој је несрећа променила живот, покушава да наступањем у јавности подигне свест грађана о значају безбедности у саобраћају.

-Срећна сам што сам жива и што могу да се борим да се што мање несрећа у саобраћају догађа на територији Србије. После трибина, разговора и приказивања фотографија несреће која ми се догодила, па потом и периода опоравка, добијам добре повратне информације од грађана. Људи више обраћају пажњу, кажу да им је остала нека од мојих фотографија у глави, а кажу да су некоме скренули пажњу да промени понашање у саобраћају што мене чини изузетно срећном – рекла је Ђурђевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *