ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Спорт

Дивна вест из Турске: ЧЛАН ПОСК „ЈАСЕНИЦА“ ЗЛАТАН ИЛИЋ РАНО ЈУТРОС ОСВОЈИО НАЈВИШИ ВРХ АРАРАТА (5137 МЕТАРА)

Члан ПОСК „Јасеница“ из Смедеревске Паланке, Златан Илић, заједно са групом од 11 планинара из Румуније, Хрватске и Србије, предвођени искусним планинаром Зораном Павловићем Паћом, рано јутрос успели су да освоје највиши врх Арарата, на висини од 5137 метара.

Ово је велики успех нашег Златана Илића, и највиши врх који је икада до сада испењао неки члан „Јасенице“. До данас то је био Монт Блан, савладан седамдесетих година прошлог века, а сада је граница високо померена на 5137 метара, управо захваљујући Златану Илићу.

Експедиција је седам дана, корак по корак, полако али сигурно, сигурним кораком ишла напред, да би се коначно рано јутрос, 16.септембра 2020. на самом врху завијорила српска застава, као и застава Смедеревске Паланке и „Јасенице“.

Очекујемо да по повратку у Паланку дочекамо Златана онако како то доликује, и чујемо много више из прве руке, а за сада само да кажемо његове прве утиске које смо добили путем интернета.
-На последњи успон кренули смо један час иза поноћи, из кампа два на 4150 метара. На сам врх изашли смо у 05,20 часова, где смо сачекали и излазак сунца. Позитивна осећања и понека суза радосница осванули су на мом лицу, а помисао да ћу ово по повратку моћи да поделим са породицом и пријатељима, ме је учинила још срећнијим рекао је Златан.
Браво Златане, данас си исписао део твоје и наше историје, која ће заувек бити забележена као вредан јубилеј.

Зоран Шиља Миловановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *