Divna vest iz Turske: ČLAN POSK „JASENICA“ ZLATAN ILIĆ RANO JUTROS OSVOJIO NAJVIŠI VRH ARARATA (5137 METARA)

Član POSK „Jasenica“ iz Smederevske Palanke, Zlatan Ilić, zajedno sa grupom od 11 planinara iz Rumunije, Hrvatske i Srbije, predvođeni iskusnim planinarom Zoranom Pavlovićem Paćom, rano jutros uspeli su da osvoje najviši vrh Ararata, na visini od 5137 metara.

Ovo je veliki uspeh našeg Zlatana Ilića, i najviši vrh koji je ikada do sada ispenjao neki član „Jasenice“. Do danas to je bio Mont Blan, savladan sedamdesetih godina prošlog veka, a sada je granica visoko pomerena na 5137 metara, upravo zahvaljujući Zlatanu Iliću.

Ekspedicija je sedam dana, korak po korak, polako ali sigurno, sigurnim korakom išla napred, da bi se konačno rano jutros, 16.septembra 2020. na samom vrhu zavijorila srpska zastava, kao i zastava Smederevske Palanke i „Jasenice“.

Očekujemo da po povratku u Palanku dočekamo Zlatana onako kako to dolikuje, i čujemo mnogo više iz prve ruke, a za sada samo da kažemo njegove prve utiske koje smo dobili putem interneta.
-Na poslednji uspon krenuli smo jedan čas iza ponoći, iz kampa dva na 4150 metara. Na sam vrh izašli smo u 05,20 časova, gde smo sačekali i izlazak sunca. Pozitivna osećanja i poneka suza radosnica osvanuli su na mom licu, a pomisao da ću ovo po povratku moći da podelim sa porodicom i prijateljima, me je učinila još srećnijim rekao je Zlatan.
Bravo Zlatane, danas si ispisao deo tvoje i naše istorije, koja će zauvek biti zabeležena kao vredan jubilej.

Zoran Šilja Milovanović

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.