ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Управни одбор ОБ „Стефан Високи“ донео одлуку о разрешењу в.д. директора др Горана Богдановића

poc-6-vНа данашњој конференцији за штампу, председник Управног одбора Опште болнице „Стефан Високи“, Петар Јелић, обавестио је новинаре да је на предлог Надзорног одбора ове установе, Одбор донео одлуку да се Министарству здравља упути предлог о разрешењу вршиоца дужности директора ове установе, др Горана Богдановића.

Председник Управног одбора Болнице подсетио је да се ово тело последњи пут обратило јавности када је спроведен конкурс, а за директора Болнице Министарству предложен др Периша Јовановић. Министарство није одговорило на овај предлог, па је за в.д директора именован др Горан Богдановић.

NASLOVNA FOTOGRAFIJA-У последње време, неке ствари које су се догађале у Болници, односно начин рада в.д директора показивао је да полако долази до урушавања ове установе – истакао је Јелић. -Постојале су индиције, које су долазиле из самог колектива да се раде одређене ствари које нису добре за нашу болницу. И грађани су били у контакту са Управним одбором, указујући да се иде ка укидањима појединих одељења и да прети опасност да наша Болница постане оно што нико не би желео да она постане. Надзорни одбор ОБ „Стефан Високи“ је на својим седницама  у оквиру својих овлашћења вршио контролу рада установе и директора и Управног одбора. У периоду од заказивања седнице, до њеног данашњег одржавања Управни одбор је добио два, да тако кажем – налога Надзорног одбора. Најпре захтев да Управни одбор поднесе извештај о раду у ових девет месеци, а онда је уследио и предлог Надзорног одбора (којим руководи проф. др Бошко Војиновић), о разрешењу в.д директора. Тај предлог је, уз једно опширно образложење, послат Министарству здравља.

2014-09-02-1760Петар Јелић је објаснио да Министарство здравља треба да у року од 15 дана потврди или оповргне одлуку Управног одбора о смени др Горана Богдановића са места директора ОБ „Стефан Високи“.

На питање новинара, Петар Јелић је одговорио да је Управни одбор предложио да нови в.д. директора ОБ „Стефан Високи“, до расписивања конкурса, буде др Милан Бркић, који има значајно искуствo у руковођењу Општом болницом у Смедеревској Паланци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *