Upravni odbor OB „Stefan Visoki“ doneo odluku o razrešenju v.d. direktora dr Gorana Bogdanovića

poc-6-vNa današnjoj konferenciji za štampu, predsednik Upravnog odbora Opšte bolnice „Stefan Visoki“, Petar Jelić, obavestio je novinare da je na predlog Nadzornog odbora ove ustanove, Odbor doneo odluku da se Ministarstvu zdravlja uputi predlog o razrešenju vršioca dužnosti direktora ove ustanove, dr Gorana Bogdanovića.

Predsednik Upravnog odbora Bolnice podsetio je da se ovo telo poslednji put obratilo javnosti kada je sproveden konkurs, a za direktora Bolnice Ministarstvu predložen dr Periša Jovanović. Ministarstvo nije odgovorilo na ovaj predlog, pa je za v.d direktora imenovan dr Goran Bogdanović.

NASLOVNA FOTOGRAFIJA-U poslednje vreme, neke stvari koje su se događale u Bolnici, odnosno način rada v.d direktora pokazivao je da polako dolazi do urušavanja ove ustanove – istakao je Jelić. -Postojale su indicije, koje su dolazile iz samog kolektiva da se rade određene stvari koje nisu dobre za našu bolnicu. I građani su bili u kontaktu sa Upravnim odborom, ukazujući da se ide ka ukidanjima pojedinih odeljenja i da preti opasnost da naša Bolnica postane ono što niko ne bi želeo da ona postane. Nadzorni odbor OB „Stefan Visoki“ je na svojim sednicama  u okviru svojih ovlašćenja vršio kontrolu rada ustanove i direktora i Upravnog odbora. U periodu od zakazivanja sednice, do njenog današnjeg održavanja Upravni odbor je dobio dva, da tako kažem – naloga Nadzornog odbora. Najpre zahtev da Upravni odbor podnese izveštaj o radu u ovih devet meseci, a onda je usledio i predlog Nadzornog odbora (kojim rukovodi prof. dr Boško Vojinović), o razrešenju v.d direktora. Taj predlog je, uz jedno opširno obrazloženje, poslat Ministarstvu zdravlja.

2014-09-02-1760Petar Jelić je objasnio da Ministarstvo zdravlja treba da u roku od 15 dana potvrdi ili opovrgne odluku Upravnog odbora o smeni dr Gorana Bogdanovića sa mesta direktora OB „Stefan Visoki“.

Na pitanje novinara, Petar Jelić je odgovorio da je Upravni odbor predložio da novi v.d. direktora OB „Stefan Visoki“, do raspisivanja konkursa, bude dr Milan Brkić, koji ima značajno iskustvo u rukovođenju Opštom bolnicom u Smederevskoj Palanci.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.