ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Утврђен коначан списак корисника донације Данског савета за избеглице грађанима из поплављеног подручја

f12У оквиру програма Европске уније, Дански савет за избеглице активно се укључио у пружање помоћи поплављеним подручјима у Србији.

На  трећем састанку Комисије утврђен је коначан списак корисника ове помоћи из Смедеревске Паланке, у виду обнове објеката, набавке основног намештаја и беле технике и обављања приоритетних радова на стамбеним објектима.

-Делегација Европске уније је учинила све, заједно са агенцијама које су ангажоване у рехабилитацији полављених објеката да се реагује што пре, пре свега у поступку теренских обилазака, верификације штета, прикупљања документације – изјавила је на конференцији за штампу после данашњег састанка госпођа Верица Речевић, менаџер поменутог програма Данског савета за избеглице. – Грађевински радови ће почети одмах. Биће објављен тендер за селекцију најквалитетнијих фирми које ће радити грађевинске радове, које ће испоручити грађевински материјал. Сматрамо да ће тај поступак бити завршен до краја септембра, и у  првим данима октобра, како би после потписивања уговора са одабраним фирмама, први радови почели већ у првој половини октобра. Трудићемо се да, са додатним пакетом документације који је потребан за монтажне куће, средином октобра започну и радови на монтажним кућама.

fotoografija 2Весна Бјелић, начелник у Општинској управи и председник Комисије за избор корисника у пројекту помоћи угроженим поплављеним домаћинствима, у име паланачке општине, захвалила је делегацији Европске уније на помоћи коју је пружила нашем граду.

-Захваљујем у име општине и Данском савету за избеглице, који у целости спроводи овај пројекат, у сарадњи са нама, из Општине Смедеревска Паланка. Они су ажурно радили са нама протеклих месец дана у избору корисника. Трудили смо се да објективно сагледамо ситуацију на терену и да помоћ оде у праве руке – рекла је Весна Бјелић, напомињући да је комисији пошло за руком да за кратко време савлада компликовану правну процедуру, и припреми почетак радова, како би они били завршени пре зиме.

f22Коначна листа корисника ове помоћи је објављена на огласној табли Центра за социјални рад у Смедеревској Паланци.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *