Utvrđen konačan spisak korisnika donacije Danskog saveta za izbeglice građanima iz poplavljenog područja

f12U okviru programa Evropske unije, Danski savet za izbeglice aktivno se uključio u pružanje pomoći poplavljenim područjima u Srbiji.

Na  trećem sastanku Komisije utvrđen je konačan spisak korisnika ove pomoći iz Smederevske Palanke, u vidu obnove objekata, nabavke osnovnog nameštaja i bele tehnike i obavljanja prioritetnih radova na stambenim objektima.

-Delegacija Evropske unije je učinila sve, zajedno sa agencijama koje su angažovane u rehabilitaciji polavljenih objekata da se reaguje što pre, pre svega u postupku terenskih obilazaka, verifikacije šteta, prikupljanja dokumentacije – izjavila je na konferenciji za štampu posle današnjeg sastanka gospođa Verica Rečević, menadžer pomenutog programa Danskog saveta za izbeglice. – Građevinski radovi će početi odmah. Biće objavljen tender za selekciju najkvalitetnijih firmi koje će raditi građevinske radove, koje će isporučiti građevinski materijal. Smatramo da će taj postupak biti završen do kraja septembra, i u  prvim danima oktobra, kako bi posle potpisivanja ugovora sa odabranim firmama, prvi radovi počeli već u prvoj polovini oktobra. Trudićemo se da, sa dodatnim paketom dokumentacije koji je potreban za montažne kuće, sredinom oktobra započnu i radovi na montažnim kućama.

fotoografija 2Vesna Bjelić, načelnik u Opštinskoj upravi i predsednik Komisije za izbor korisnika u projektu pomoći ugroženim poplavljenim domaćinstvima, u ime palanačke opštine, zahvalila je delegaciji Evropske unije na pomoći koju je pružila našem gradu.

-Zahvaljujem u ime opštine i Danskom savetu za izbeglice, koji u celosti sprovodi ovaj projekat, u saradnji sa nama, iz Opštine Smederevska Palanka. Oni su ažurno radili sa nama proteklih mesec dana u izboru korisnika. Trudili smo se da objektivno sagledamo situaciju na terenu i da pomoć ode u prave ruke – rekla je Vesna Bjelić, napominjući da je komisiji pošlo za rukom da za kratko vreme savlada komplikovanu pravnu proceduru, i pripremi početak radova, kako bi oni bili završeni pre zime.

f22Konačna lista korisnika ove pomoći je objavljena na oglasnoj tabli Centra za socijalni rad u Smederevskoj Palanci.

 

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *