ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Уз велики број учесника одржан Други меморијални шаховски турнир Слободан Мартиновић Шоћа: ПОБЕДНИК ВЕЛЕМАЈСТОР БРАНКО ДАМЉАНОВИЋ

– Турнир је, повлачањем првог потеза, отворио Топлица Пинторовић, председник Општине Смедеревска Паланка

 

Уз велики одзив учесника, чак 135, у сали „Мегамаркета“ одржан је Други меморијални шаховски турнир који се одржава у част легенде српског шаха Слободана Мартиновића Шоће, а у организацији породице Мартиновић, покровитељство Општине Смедеревска Паланка и генералног спонзора, фирме „Максимедиа“.

Овогодишњи Меморијал био је и међународног карактера, а на њему су се надметали највећи мајстори овог спорта из региона.

Приликом свечаног отварања турнира присутнима су се обратили професори  Драган Јоковић и Александар Јелић и прочитано је писмо Мартиновићевог кума шаховског велемајстора Драган Барлова.

Турнир је, повлачањем првог потеза, отворио Топлица Пинторовић, председник Општине Смедеревска Паланка.

У такмичарском делу најбољи је био велемајстор Бранко Дамљановић који је освојио осам поена, друго место заузео је велемајстор Миодраг Савић, треће интермајстор Јован Радловачки, четврто велемајстор Мирољуб Лазић, пето велемајстор Милош Павловић, шесто велемајстор Горан Тодоровић, седмо велемајстор Борко Лајтхајм, осмо интермајстор Марко Ненезић, девето млади интермајстор Михајло Радовановић и десето велемајстор Синиша Дражић.

Најбоље пласирени Паланчанин је велемајстор Душан Рајковић који се пласирао на 23. место са освојених шест поена, док је најуспешнија у женској конкуренцији била интермајстор Љиља Дрљевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *