Vanredna konferencija za medije u opštini: TEKST OBJAVLJEN U „PALANAČKIM“ OTVORIO PITANJA NENAMENSKOG TROŠENJA BUDŽETSKIH PARA U VREME VLASTI PETRA MILIĆA

Portparol Opštine Smederevska Palanka, Daša Stanošević, održala je vanrednu konferenciju za medije na kojoj je upoznala javnost da su u „Palanačkim novinama“ i portalu „Šumadijske vesti“ danas objavljeni tekstovi, uz adekvatna dokumenta, u kojima se navode određene aktivnosti prethodne vladajuće garniture, koje su nanele štetu budžetu. Radi se o ugovorima o delu koji su za različite usluge potpisani sa pojedinim odbornicima putem kojih im je obezbeđena materijalna dobit od više stotina hiljada dinara.

Najmanje u jednom slučaju radi se i o sukobu interesa koje je „overeno“ pečatom opštine i potpisom predsednika.

Ona je istakla da su tačni navodi i verodostojni dokumenti koji su objavljeni u medijima, i da će se u narednom periodu javnost blagovremeno obaveštavati i o daljem razvoju situacije u vezi sa „Baštom bioskopa“, koja je bila iznajmljena na duži vremenski period, ali je tu, zbog pogrešnih poteza opštine u toku sudskog spora, došlo do višemilionske štete. Navedeno je da će šteta za budžet, uz narastajuću kamatu, uskoro preći deset miliona dinara, a do toga ne bi došlo da se postupalo domaćinski i odgovorno.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.