ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Ванредна конференција за медије у општини: ТЕКСТ ОБЈАВЉЕН У „ПАЛАНАЧКИМ“ ОТВОРИО ПИТАЊА НЕНАМЕНСКОГ ТРОШЕЊА БУЏЕТСКИХ ПАРА У ВРЕМЕ ВЛАСТИ ПЕТРА МИЛИЋА

Портпарол Општине Смедеревска Паланка, Даша Станошевић, одржала је ванредну конференцију за медије на којој је упознала јавност да су у „Паланачким новинама“ и порталу „Шумадијске вести“ данас објављени текстови, уз адекватна документа, у којима се наводе одређене активности претходне владајуће гарнитуре, које су нанеле штету буџету. Ради се о уговорима о делу који су за различите услуге потписани са појединим одборницима путем којих им је обезбеђена материјална добит од више стотина хиљада динара.

Најмање у једном случају ради се и о сукобу интереса које је „оверено“ печатом општине и потписом председника.

Она је истакла да су тачни наводи и веродостојни документи који су објављени у медијима, и да ће се у наредном периоду јавност благовремено обавештавати и о даљем развоју ситуације у вези са „Баштом биоскопа“, која је била изнајмљена на дужи временски период, али је ту, због погрешних потеза општине у току судског спора, дошло до вишемилионске штете. Наведено је да ће штета за буџет, уз нарастајућу камату, ускоро прећи десет милиона динара, а до тога не би дошло да се поступало домаћински и одговорно.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *