Veterani „Vodica“ na Turniru u Toponici i Boraču: PEHAR EKIPI „METALCA“

IMG_2347-Vodičani ugovorili susret i druženje krajem juna sa  ekipom „Zadrugara“

 

U Toponici i Boraču, selima u pitomoj Gruži, u organizaciji Fudbalskog kluba veterana „Mika Mudrić“ iz Kragujevca, održan je Prvi turnir ovog kraja u fudbalu za veterane.

Uz ekipu domaćina učestvovali su i veterani FK „Vodica“ iz istoimenog sela,  „Metalca“ iz Gornjeg Milanovca i „Zadrugara“ iz Donje Trepče. Eliminacione utakmice igrane su u Toponici, a finalna u selu Borač.

Prelazni pehar, koji je pripao pobedniku turnira ekipi „Metalca“, darovalo je preduzeće „Gruža“ d.o.o. iz Kragujevca. Predsednik Kluba „Mika Mudrić“ Radomir Ćirilović – Ćira na završnoj svečanosti u etno-restoranu, koji je vlasništvo  kapitena veteranske ekipe iz Kragujevca, izneo je zajedničku želju svih učesnika da ovaj turnir postane tradicionalni. Takmičenje će se ubuduće održavati u etno selu Borač.

-Kao organizatori Prvog turnira veoma smo zadovoljni kako je protekla ova sportska manifestacija – izjavio nam je na završnoj svečanosti predsednik Radomir Ćirilović-Ćira.- Sve je proteklo u najboljem redu, bez incidenata i povreda. Bila je ovo, da tako kažem, fer borba za prelazni pehar. Učesnici su od srca čestitali pobedniku i to je ono što treba da bude odlika svih narednih turnira.

IMG_2348Za najboljeg igrača turnira proglašen  je Miloš Bošković iz milanovačkog „Metalca“, najbolji strelac je iz veteranskog kluba „Mika Mudrić“ iz Kragujevca Zoran Veselinović,  najbolji golman je iz ekipe Vodica, a  najbolji trener je iz „Zadrugara“ iz Gornje Trepče.

U divnom ambijentu etno-sela Borač razmenjeni su pokloni. Učitelj Milan Todorović, kapiten vodičkih veterana, uz umetničku sliku, poklonio je Fudbalskom  klubu „Mika Mudrić“ i  sadnicu mladog limuna.

-Za nas je bitno druženje, rezultat je manje važan – kazao nam je, vidno raspoložen, vođa vodičkih veterana Milan Todorović Uča.- Ovde smo uspostavili kontakt s vođstvom ekipa učesnika turnira, tako da  ćemo krajem juna biti gosti veterana „Zadrugara“ u Gornjoj Trepči.

Dragoljub Janojlić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.