ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Ветерани „Водица“ на Турниру у Топоници и Борачу: ПЕХАР ЕКИПИ „МЕТАЛЦА“

IMG_2347-Водичани уговорили сусрет и дружење крајем јуна са  екипом „Задругара“

 

У Топоници и Борачу, селима у питомој Гружи, у организацији Фудбалског клуба ветерана „Мика Мудрић“ из Крагујевца, одржан је Први турнир овог краја у фудбалу за ветеране.

Уз екипу домаћина учествовали су и ветерани ФК „Водица“ из истоименог села,  „Металца“ из Горњег Милановца и „Задругара“ из Доње Трепче. Елиминационе утакмице игране су у Топоници, а финална у селу Борач.

Прелазни пехар, који је припао победнику турнира екипи „Металца“, даровало је предузеће „Гружа“ д.о.о. из Крагујевца. Председник Клуба „Мика Мудрић“ Радомир Ћириловић – Ћира на завршној свечаности у етно-ресторану, који је власништво  капитена ветеранске екипе из Крагујевца, изнео је заједничку жељу свих учесника да овај турнир постане традиционални. Такмичење ће се убудуће одржавати у етно селу Борач.

-Као организатори Првог турнира веома смо задовољни како је протекла ова спортска манифестација – изјавио нам је на завршној свечаности председник Радомир Ћириловић-Ћира.- Све је протекло у најбољем реду, без инцидената и повреда. Била је ово, да тако кажем, фер борба за прелазни пехар. Учесници су од срца честитали победнику и то је оно што треба да буде одлика свих наредних турнира.

IMG_2348За најбољег играча турнира проглашен  је Милош Бошковић из милановачког „Металца“, најбољи стрелац је из ветеранског клуба „Мика Мудрић“ из Крагујевца Зоран Веселиновић,  најбољи голман је из екипе Водица, а  најбољи тренер је из „Задругара“ из Горње Трепче.

У дивном амбијенту етно-села Борач размењени су поклони. Учитељ Милан Тодоровић, капитен водичких ветерана, уз уметничку слику, поклонио је Фудбалском  клубу „Мика Мудрић“ и  садницу младог лимуна.

-За нас је битно дружење, резултат је мање важан – казао нам је, видно расположен, вођа водичких ветерана Милан Тодоровић Уча.- Овде смо успоставили контакт с вођством екипа учесника турнира, тако да  ћемо крајем јуна бити гости ветерана „Задругара“ у Горњој Трепчи.

Драгољуб Јанојлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *