VODA – BAKTERIOLOŠKI I HEMIJSKI ISPRAVNA

598854_shutterstock131075399_origPrema rečima Miodraga Mihajlovića, direktora JKP „Vodovod“, voda iz palanačkog vodovoda je, uprkos visokim temperaturama vazduha i restrikcijama u vodosnadevanju, hemijski i bakteriološki ispravna. Mihajlović je naglasio da ispravnost vode za piće potvrđuju analize Zavoda za zaštiitu zdravlja iz Požarevca, koji uzima uzorke iz vodovodne mreže, na različitim lokacijama u gradu.

Restrikcije u vodosnabdevanju Smederevske Palanke i dalje se sprovode u dva termina: danju od 11 do 14 časova, i noću, od ponoći do pet časova ujutru. Prema rečima direktora „Vodovoda“ posle revitalizacije izvorišta u Trnovču, stiču se uslovi za postepenu normalizaciju vodosnabdevanja, pa do kraja meseca treba očekivati ukidanje  dnevnih restrikcija, čim radovi na bunarima na području Palanke budu završeni.:

– U ovom momentu UNDP radi na revitalizaciji  9 bunara na našem izvorištu, i mi smo prinuđeni, pošto rade  dve ekipe, da bunare koji nam daju značajnu  količinu vode isključujemo, kako bi ekipe mogle da ih revitalizuju. Ide to dosta brzo, jedan bunar se revitalizuje za tri-četiri dana – izjavio je Mihajlović, i najavio da će uskoro doći do ukidanja dnevnih restrikcija, dok će noćna isključenja biti smanjena, na oko tri sata. Isto tako, napominje Mihajlović,završetkom  fabrike vode, čiji izgradnju finansira Evropska unija, i u Palanci i u Plani će biti dugoročno rešen problem vodosnabdevanja. U svakom slučaju, prema Mihajlovićevim rečima, uskoro će doći do ukidanja dnevnih restrikcija, dok će noćna isključenja biti smanjena, na oko tri sata.

Direktor palanačkog Vodovoda podsetio je da cisterna pozajmljena od Velike Plane, svakoga dana stoji ispred fontane u  Centru grada, od 11 do 12 i 30, a potom ispred opštine, od 12 i 30 do 14 časova. Cisterna JKP  Vodovod od 11 do 12 časova parkirana je kod Bolnice, od 12 i 13 nalazi se u Šulejićevoj ulici, ispred broja 222, a potom odlazi na Koloniju, gde je na raspolaganju građanima, od 13 do 14 časova.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.