ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

ВОДА – БАКТЕРИОЛОШКИ И ХЕМИЈСКИ ИСПРАВНА

598854_shutterstock131075399_origПрема речима Миодрага Михајловића, директора ЈКП „Водовод“, вода из паланачког водовода је, упркос високим температурама ваздуха и рестрикцијама у водоснадевању, хемијски и бактериолошки исправна. Михајловић је нагласио да исправност воде за пиће потврђују анализе Завода за заштииту здравља из Пожаревца, који узима узорке из водоводне мреже, на различитим локацијама у граду.

Рестрикције у водоснабдевању Смедеревске Паланке и даље се спроводе у два термина: дању од 11 до 14 часова, и ноћу, од поноћи до пет часова ујутру. Према речима директора „Водовода“ после ревитализације изворишта у Трновчу, стичу се услови за постепену нормализацију водоснабдевања, па до краја месеца треба очекивати укидање  дневних рестрикција, чим радови на бунарима на подручју Паланке буду завршени.:

– У овом моменту UNDP ради на ревитализацији  9 бунара на нашем изворишту, и ми смо принуђени, пошто раде  две екипе, да бунаре који нам дају значајну  количину воде искључујемо, како би екипе могле да их ревитализују. Иде то доста брзо, један бунар се ревитализује за три-четири дана – изјавио је Михајловић, и најавио да ће ускоро доћи до укидања дневних рестрикција, док ће ноћна искључења бити смањена, на око три сата. Исто тако, напомиње Михајловић,завршетком  фабрике воде, чији изградњу финансира Европска унија, и у Паланци и у Плани ће бити дугорочно решен проблем водоснабдевања. У сваком случају, према Михајловићевим речима, ускоро ће доћи до укидања дневних рестрикција, док ће ноћна искључења бити смањена, на око три сата.

Директор паланачког Водовода подсетио је да цистерна позајмљена од Велике Плане, свакога дана стоји испред фонтане у  Центру града, од 11 до 12 и 30, а потом испред општине, од 12 и 30 до 14 часова. Цистерна ЈКП  Водовод од 11 до 12 часова паркирана је код Болнице, од 12 и 13 налази се у Шулејићевој улици, испред броја 222, а потом одлази на Колонију, где је на располагању грађанима, од 13 до 14 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *