Vodičani uzvratili  posetu fudbalerima Ždrebana: ŠESTI SUSRET PRIJATELJA              

IMG_1245-Na zajedničkoj večeri i visoki predstavnici vlasti i Opštine Modriča

 

Fudbaleri – veterani Vodica uzvratili su posetu svojim prijateljima u Ždrebanu. Na teren „Sloge“ istrčali su pojačani fudbalerima iz Krčedina. Pred publikom su se tako našli Šumadinci, Sremci i njihovi domaćini iz Republike Srpske. Prijateljska utakmica u kojoj golovi i pobednici nisu bili važni odigrana je u fer atmosferi.

Goste iz Srbije dočekali su stari znanci. Srdačno rukovanje, uz uobičajeno „dobro IMG_1266došli“, produžilo se pod šatorom. Učitelj Milan Todorović, inicijator ovog druženja, uprkos dugom putu, deluje sveže. Domaćini ga upoznaju s protokolom susreta i podsećaju da je sve počelo pre šest godina.

Posle utakmice poslužena je zajednička večera za obe ekipe. U Ždreban su došli visoki predstavnici vlasti i lokalne samouprave iz Modriče. Biranim rečima, baš kao i predstavnici Ždrebana, pozdravili su goste iz Vodica. Učinili su to poslanik u Skupštini Republike Srpske Bojan Vidić, zamenik načelnika Nikola Savić, sekretar za privredu Alenka Ilovčević i načelnik za urbanizam Jovan Mišić.

IMG_1248Kao i u ranijim prilikama razmenjeni su pokloni, a potom su na scenu stupili svirači i pevači. Repertoar od starih pesama čiju vrednost je potvrdilo vreme, do novokompovanih, koje slave noviju istoriju i njene junake.

Milan Todorović, popularni Uča, i ovoga puta je bio ličnost oko koga se vrtelo sve. I kao što je za vreme utakmice bio požrtvovani igrač na terenu, tako je davao ton slavlju i druženju.

Bez njega, nije na odmet reći, sve bi bilo drugačije.

D. J.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.