ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Водичани узвратили  посету фудбалерима Ждребана: ШЕСТИ СУСРЕТ ПРИЈАТЕЉА              

IMG_1245-На заједничкој вечери и високи представници власти и Општине Модрича

 

Фудбалери – ветерани Водица узвратили су посету својим пријатељима у Ждребану. На терен „Слоге“ истрчали су појачани фудбалерима из Крчедина. Пред публиком су се тако нашли Шумадинци, Сремци и њихови домаћини из Републике Српске. Пријатељска утакмица у којој голови и победници нису били важни одиграна је у фер атмосфери.

Госте из Србије дочекали су стари знанци. Срдачно руковање, уз уобичајено „добро IMG_1266дошли“, продужило се под шатором. Учитељ Милан Тодоровић, иницијатор овог дружења, упркос дугом путу, делује свеже. Домаћини га упознају с протоколом сусрета и подсећају да је све почело пре шест година.

После утакмице послужена је заједничка вечера за обе екипе. У Ждребан су дошли високи представници власти и локалне самоуправе из Модриче. Бираним речима, баш као и представници Ждребана, поздравили су госте из Водица. Учинили су то посланик у Скупштини Републике Српске Бојан Видић, заменик начелника Никола Савић, секретар за привреду Аленка Иловчевић и начелник за урбанизам Јован Мишић.

IMG_1248Као и у ранијим приликама размењени су поклони, а потом су на сцену ступили свирачи и певачи. Репертоар од старих песама чију вредност је потврдило време, до новокомпованих, које славе новију историју и њене јунаке.

Милан Тодоровић, популарни Уча, и овога пута је био личност око кога се вртело све. И као што је за време утакмице био пожртвовани играч на терену, тако је давао тон слављу и дружењу.

Без њега, није на одмет рећи, све би било другачије.

Д. Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *