Volonteri na prijemu kod predsednika Opštine: SVET U PALANCI  

IMG_0296Smederevsku Palanku, jedan od poplavljenih gradova Srbije, posetili su volonteri iz više zemalja. Došli  su da se upoznaju sa razmerama vodene stihije i da učestvuju u otklanjanju njenih posledica. Primio ih je predsednik Opštine Radoslav Milojičić Kena. Susret sa volonterima bio je planiran u velikoj skupštinskoj dvorani, ali je predsednik s razlogom promenio protokol. Sišao je među njih, sa svakim se rukovao, a onda ih je sve pozvao u svoj kabinet da zajedno popiju kafu i osveže se.

Predlog je prihvaćen sa oduševljenjem i atmosfera je bila mnogo prisnija. Svi do jednog su se predstavili  i rekli iz kojih zemalja dolaze nakon čega ih je predsednik, sada već po protokolu, pozdravio  ovim rečima:

IMG_0298-Želim, pre svega, u ime svih građana Smederevske Palanke, posebno u ime onih koji su doživeli veliku poplavu, da se zahvalim vama i svim drugim volonterima koli su došli u  naš grad i pomogli  da se koliko toliko ublaže posledice  poplave – istakao je Milojičić. – Izuzetno mi je drago što su danas sa nama volonteri iz drugih država,  pa se nadam da će se i na svetskom geopolitičkom  nivou, prestati s predrasudama ko iz koje zemlje dolazi, a za mene a siguran sam i većinu, postoje samo dva kriterijuma: dobar ili loš čovek, bez obzira na versku, nacionalnu, ili bilo koju drugu pripadnost, pa i navijačku.

Spominjanje navijačke pripadnosti, izazvalo je salvu oduševljenja, jer je među volonterima bio i jedan koji je na sebi imao majicu verovatno svog omiljenog kluba, madridskog „Reala“.

IMG_0297Predsednik Milojičić je potom još jednom zahvalio volonterima sveta, a onda kazao i ovo:

-Što se naše lokalne samoupravo tiče, stojimo vam na raspolaganju. Iskreno se nadam da zemljama iz kojih dolazite neće biti potrebna pomoć, kakva je sada potrebna Smederevskoj Palanci  i još nekim gradovima u Srbiji.

D. Janojlić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.