ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Волонтери на пријему код председника Општине: СВЕТ У ПАЛАНЦИ  

IMG_0296Смедеревску Паланку, један од поплављених градова Србије, посетили су волонтери из више земаља. Дошли  су да се упознају са размерама водене стихије и да учествују у отклањању њених последица. Примио их је председник Општине Радослав Милојичић Кена. Сусрет са волонтерима био је планиран у великој скупштинској дворани, али је председник с разлогом променио протокол. Сишао је међу њих, са сваким се руковао, а онда их је све позвао у свој кабинет да заједно попију кафу и освеже се.

Предлог је прихваћен са одушевљењем и атмосфера је била много приснија. Сви до једног су се представили  и рекли из којих земаља долазе након чега их је председник, сада већ по протоколу, поздравио  овим речима:

IMG_0298-Желим, пре свега, у име свих грађана Смедеревске Паланке, посебно у име оних који су доживели велику поплаву, да се захвалим вама и свим другим волонтерима коли су дошли у  наш град и помогли  да се колико толико ублаже последице  поплаве – истакао је Милојичић. – Изузетно ми је драго што су данас са нама волонтери из других држава,  па се надам да ће се и на светском геополитичком  нивоу, престати с предрасудама ко из које земље долази, а за мене а сигуран сам и већину, постоје само два критеријума: добар или лош човек, без обзира на верску, националну, или било коју другу припадност, па и навијачку.

Спомињање навијачке припадности, изазвало је салву одушевљења, јер је међу волонтерима био и један који је на себи имао мајицу вероватно свог омиљеног клуба, мадридског „Реала“.

IMG_0297Председник Милојичић је потом још једном захвалио волонтерима света, а онда казао и ово:

-Што се наше локалне самоуправо тиче, стојимо вам на располагању. Искрено се надам да земљама из којих долазите неће бити потребна помоћ, каква је сада потребна Смедеревској Паланци  и још неким градовима у Србији.

Д. Јанојлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *