ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Враново 2017: ДРУГИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ „ЗОРАН ПОПОВИЋ ПОП“

У Вранову, 16. јуна почиње други Меморијални турнир у малом фудбалу „Зоран Поповић Поп“, у знак сећања на прерано преминулог тренера ФК „Пролетер“ из Вранова.

Наградни фонд износи 200. 000 динара. Осим новчаних износа, биће додељене и награде за најбољег играча, стрелца и голмана. Уплата по екипи од десет играча је 10.000 динара,а пријаве екипа се могу вршити до 15. јуна у 20 часова, када је извлачење парова , у просторијама ФК „Пролетер“ у Вранову.
Од ове године Меморијални турнир „Зоран Поповић Поп“ има и нове партнере – Јелен куп Србије!
Рекордан број екипа на првом турниру, препуне трибине где се из вечери у вече тражило место више, коректна навијачка и такмичарска атмосфера, определили су Јелен куп да подржи овај турнир. Победничкој екипи обезбеђен је директан пласман на завршни турнир Јелен купа у Београду чији је прошлогодишњи победник наступао на турниру у Паризу.

„Фудбалски свет није и неће заборавити Зорана Поповића Попа . Прошле године у ово време, док смо припремали први турнир, рекли смо да је наша намера да ово постане традиционални меморијал који ће из године у годину бити све масовнији и квалитетнији. Ту нашу намеру препознали су и људи из Јелен купа који нас од ове године подржава. Зоран Поп је, дајући себе фудбалу у Вранову и самом ФК Пролетер до последњег дана свог живота, заслужио да се кроз фудбал чува сећање на њега. Ми који смо са њим сарађивали, имамо овакву обавезу према њему као бившем тренеру и као човеку, нашем другу и пријатељу“, каже Јован Беч, један од организатора турнира.
Организатори позивају заинтересоване екипе да пријаве учешће на овогодишњем меморијалном турниру и такмиче се за наградни фонд и одлазак на турнир у Београду.
Пријаве се могу извршити на телефоне: 060 75 75 111 – Немања; 060 66 33 673 – Оља.

Зоран Поповић Поп преминуо је 19. октобра 2015. године након краће и тешке болести. Готово до последњег дана, упркос болести, био је на клупи ФК Пролетер, који је управо под његовом тренерском палицом ушао у виши ранг – зону Дунав, где се и данас такмичи.
Управа клуба,а потом и Градско веће града Смедерева, донело је 15. априла 2016. године одлуку да стадион ФК Пролетер добије име „Зоран Поповић Поп“. У ложи на стадиону, уочи финала првог турнира званично је откривена мермер плоча са натписом „Стадион Зоран Поповић Поп“, крај кога се игра и овогодишњи Меморијални турнир у малом фудбалу, посвећен преминулом тренеру.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *