Vučen: RASKIDAMO ŠTETAN UGOVOR I VRAĆAMO BAZEN PALANČANIMA – BIVŠA VLAST GA DALA PRIVATNIKU NA 50 GODINA ZA 2000 EVRA PO SEZONI

Predsednik Opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen, informisao je javnost o aktuelnoj situaciji u vezi sa Gradskim olimpijskim bazenom ”Milan Elezović” i objasnio da je u toku postupak raskida ugovora sa firmom koja ovim objektom gazduje minulih osam godina.

Predsednik Vučen je upoznao sugrađane sa detaljima štetnog ugovora koji su predstavnici bivše vlasti potpisali sa preduzećem ”Voda Sinđelić” RUC Ždrelo, prema kome je zakupac dobio korišćenje kompletnog objekta u periodu od 50 godina i za to plaćao dve hiljade evra po sezoni.

On je naglasio da iz navedenih razloga i zbog renoviranja, bazen ove sezone neće raditi.

-Poštovani sugrađani, Opštinsko veće Opštine Smederevska Palanka utvrdilo je Odluku kojom se ovlašćuje predsednik opštine Nikola Vučen da sprovede postupak sporazumnog raskida ugovora o zakupu gradskog olimpijskog bazena „Milan Elezović“, zaključenog između Opštine i preduzeća „Voda Sinđelić“ RUC Ždrelo doo, koji je potpisan na 50 godina odnosno do 2065. godine (uz nadoknadu od 2000 evra po godini). Ovo je bio jedan od najštetnijih ugovora po našu Opštinu, koji smo nasledili iz prethodnog perioda. Postupak raskida ugovora trajao je dugo, jer smo pronalazili najbolje rešenje kako bismo imali  što manje štete po opštinski budžet.U narednih mesec dana očekujemo potpisivanje sporazumnog raskida ugovora, i na taj način Opština Smederevska Palanka posle punih osam godina vraća bazen svojim sugrađanima. Ove sezone bazen neće raditi jer će u narednom periodu uslediti dodatna ulaganja u renoviranje bazena i pratećih sadržaja kako bismo objekat pripremili za iduću letnju sezonu – objavio je Vučen.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *