ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Вучен: РАСКИДАМО ШТЕТАН УГОВОР И ВРАЋАМО БАЗЕН ПАЛАНЧАНИМА – БИВША ВЛАСТ ГА ДАЛА ПРИВАТНИКУ НА 50 ГОДИНА ЗА 2000 ЕВРА ПО СЕЗОНИ

Председник Општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен, информисао је јавност о актуелној ситуацији у вези са Градским олимпијским базеном ”Милан Елезовић” и објаснио да је у току поступак раскида уговора са фирмом која овим објектом газдује минулих осам година.

Председник Вучен је упознао суграђане са детаљима штетног уговора који су представници бивше власти потписали са предузећем ”Вода Синђелић” РУЦ Ждрело, према коме је закупац добио коришћење комплетног објекта у периоду од 50 година и за то плаћао две хиљаде евра по сезони.

Он је нагласио да из наведених разлога и због реновирања, базен ове сезоне неће радити.

-Поштовани суграђани, Општинско веће Општине Смедеревска Паланка утврдило је Одлуку којом се овлашћује председник општине Никола Вучен да спроведе поступак споразумног раскида уговора о закупу градског олимпијског базена „Милан Елезовић“, закљученог између Општине и предузећа „Вода Синђелић“ РУЦ Ждрело доо, који је потписан на 50 година односно до 2065. године (уз надокнаду од 2000 евра по години). Ово је био један од најштетнијих уговора по нашу Општину, који смо наследили из претходног периода. Поступак раскида уговора трајао је дуго, јер смо проналазили најбоље решење како бисмо имали  што мање штете по општински буџет.У наредних месец дана очекујемо потписивање споразумног раскида уговора, и на тај начин Општина Смедеревска Паланка после пуних осам година враћа базен својим суграђанима. Ове сезоне базен неће радити јер ће у наредном периоду уследити додатна улагања у реновирање базена и пратећих садржаја како бисмо објекат припремили за идућу летњу сезону – објавио је Вучен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *