ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: OUT AND ABOUT-НЕМАЊИЋКЕ ЗАДУЖБИНЕ КАО ОЛИЧЕЊЕ СВЕТОСАВСКОГ ТРАЈАЊА

У оквиру Еразмус + пројекта „Out and About“ – Developing functional knowledge through outdoor learning 19. јуна 2023. године реализована је амбијентална настава у околини Новог Пазара (Задужбине Немањића) са ученицима 4/2.

Наставу су припремиле и одржале њихова учитељица Слађана Вукосављевић и наставница историје Весна Митровић Пантић. Подршку су им пружили наставници Стефан Антонијевић, Јасмина Милићевић и Сања Милосављевић, који већ другу годину заредом учествују у активностима учења у различитим амбијентима са учитељицом и овим ученицима.

Повезујући садржаје из историје, географије, српског језика, верске наставе, ликовне културе и пројектне наставе ученици су проширивали своја знања, вежбали примену наученог на карти пратећи пут, уцртавајући научено на немој карти, истражујући и решавајући задатке у нашим најстаријим светињама Студеници, Ђурђевим ступовима, Цркви светих апостола Петра и Павла. Да учење може бити забавно и лако поново смо доказали дајући им прилику да раде у пару и групи, али и да користе дигиталне вештине и проналазе потребно на својим телефонима и да уживају у провери наученог кроз kahoot квиз, proprofs квиз. Упознали су се са лепотама Новог Пазара и свим његовим различитостима које им је пружио.

Своје утиске и задовољство могли су да поделе са свима на падлету направљеном за евалуацију.Захваљујемо се нашим дивним домаћинима који су нам са посебним жаром пренели дух прошлих времена и визију великог Стефана Немање.“Чувајте, чедо моје мило, језик као земљу.

Реч се може изгубити као град, као земља, као душа. А шта је народ изгуби ли језик, земљу, душу?“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *