OŠ ”Olga Milošević”: ČITALAČKA ZNAČKA

Čitalačka značka je već tradicionalno takmičenje u okviru škole „Olga Milošević“ i školske biblioteke, a nastala je u cilju promovisanja čitalačkih navika kod dece.

Učenici imaju zadatak da pročitaju preporučene knjige i da o pročitanim knjigama vode čitalačke dnevnike. Posebno se ocenjuju i pregledaju ilustracije i zapažanja, te citati i komentari o autorima u dnevnicima, pa se pored najboljeg i najvrednijeg čitaoca bira i najbolji ilustrator i umetnik.

I ove i prošle školske godine najveći broj učesnika je iz nižih razreda te su nagrade upravo oni i zaslužili. Najlepši i najbolje urađeni čitalački dnevnici uradili su Sara Georgijev, učenica 3/1, koja je zauzela PRVO mesto, Anđela Georgiev, učenica 2/3 – drugo mesto i Ignjatije Lazić, učenik 4/3 kome je dodeljeno treće mesto.

Učenici su dobili korisne i vredne nagrade. Biblioteka škole „Olga Milošević“ poziva učenike da nastave da neguju ovu lepu tradiciju, da čitaju knjige, da uživaju u najlepšem hobiju koji postoji jer se i od čitanja raste.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *