ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 9. седница Скупштине општине

На 9. седници Скупштине општине, поред осталог, усвојена је одлука да се спроведе поступак о споразумном раскиду Уговора о закупу Градског олимпијског базена „Милан Елезовић“ са предузећем Руц Ждрело како би се базен вратио на управљање и располагање Општини Смедеревска Паланка. Биће формирана заједничка Kомисија која ће утврдити стварно стање објекта, проценити износ средстава уложених у објекат и утврдити износ средстава које је потребно исплатити предузећу РУЦ „Ждрело“ које је било закупац базена.

У оквиру дискусије о овој тачки дневног реда одборник владајуће странке Небојша Павловић обелоданио је делове уговора који је пре осам година склопљен са предузећем Руц Ждрело, по коме им је омогућено коришћење комплетног објекта Градског олимпијског базена ”Милан Елезовић” у периоду од 50 година уз закуп у висини од 2000 евра годишње.

На овој седници усвојен је и завршни рачун буџета Општине Смедеревска Паланка за 2022. годину, затим Програм отуђења грађевинског земљишта на територији општине за 2023. годину, План развоја општине Смедеревска Паланка за период од 2023-2030. године, Студија акустичности за територију наше општине, извештаји о раду Општинске управе и ЈП за водоснабдевање „Морава“ Велика Плана и Програм рада ЈKП „Паланка 2020“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *