Održana 9. sednica Skupštine opštine

Na 9. sednici Skupštine opštine, pored ostalog, usvojena je odluka da se sprovede postupak o sporazumnom raskidu Ugovora o zakupu Gradskog olimpijskog bazena „Milan Elezović“ sa preduzećem Ruc Ždrelo kako bi se bazen vratio na upravljanje i raspolaganje Opštini Smederevska Palanka. Biće formirana zajednička Komisija koja će utvrditi stvarno stanje objekta, proceniti iznos sredstava uloženih u objekat i utvrditi iznos sredstava koje je potrebno isplatiti preduzeću RUC „Ždrelo“ koje je bilo zakupac bazena.

U okviru diskusije o ovoj tački dnevnog reda odbornik vladajuće stranke Nebojša Pavlović obelodanio je delove ugovora koji je pre osam godina sklopljen sa preduzećem Ruc Ždrelo, po kome im je omogućeno korišćenje kompletnog objekta Gradskog olimpijskog bazena ”Milan Elezović” u periodu od 50 godina uz zakup u visini od 2000 evra godišnje.

Na ovoj sednici usvojen je i završni račun budžeta Opštine Smederevska Palanka za 2022. godinu, zatim Program otuđenja građevinskog zemljišta na teritoriji opštine za 2023. godinu, Plan razvoja opštine Smederevska Palanka za period od 2023-2030. godine, Studija akustičnosti za teritoriju naše opštine, izveštaji o radu Opštinske uprave i JP za vodosnabdevanje „Morava“ Velika Plana i Program rada JKP „Palanka 2020“.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *