Zavičajno – turističko udruženje „Vidovača“ neguje tradiciju: NA GROBU PERE TORODOROVIĆA

pera-todorovic-slNa grobu Pere Todorovića u Beogradu, na 162. godišnjicu rođenja, i ovog 2. maja  okupili su se poštovaoci imena i dela ovog znamenitog Vodičanina, tvorca modernog srpskog novinarstva, romansijera, političara, pisca polemičnih tekstova i hroničara dnevnih događaja svog vremena.

Cveće na njegov hum položili su, i sveće zapalili, generalni sekretar Udruženja novinara Srbije Nino Brajović, priređivač zbornika radova sa naučnog skupa o Peri  Todoroviću dr Branko Zlatković i članovi Zavičajno-turističkog udruženja „Vidovača“- predsednik Mića Zagorčić i članovi Slobodan Todorović Toki, Perin potomak i Miloš Zagorčić.

Zavičajno – turističko udruženje „Vidovača“ najavilo je za 15. maj svečanost u velikoj dvorani Skupštine opštine Smederevska Palanka na kojoj će biti saopšteni rezultati nagradnog konkursa za osnovce i srednjoškolce na teme iz života Pere Todorovića. Najuspešniji radovi, koje ocenjuje dr Latinka Perović, veliki poznavalac života i dela Pere Todorovića, biće novčano  nagrađeni.

U sklopu ove svečanosti biće predstavljen zbornik radova sa naučnog skupa o Peri Todoroviću, koji je održan u Smederevskoj Palanci.

Dragoljub Janojlić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.