ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Завичајно – туристичко удружење „Видовача“ негује традицију: НА ГРОБУ ПЕРЕ ТОРОДОРОВИЋА

pera-todorovic-slНа гробу Пере Тодоровића у Београду, на 162. годишњицу рођења, и овог 2. маја  окупили су се поштоваоци имена и дела овог знаменитог Водичанина, творца модерног српског новинарства, романсијера, политичара, писца полемичних текстова и хроничара дневних догађаја свог времена.

Цвеће на његов хум положили су, и свеће запалили, генерални секретар Удружења новинара Србије Нино Брајовић, приређивач зборника радова са научног скупа о Пери  Тодоровићу др Бранко Златковић и чланови Завичајно-туристичког удружења „Видовача“- председник Мића Загорчић и чланови Слободан Тодоровић Токи, Перин потомак и Милош Загорчић.

Завичајно – туристичко удружење „Видовача“ најавило је за 15. мај свечаност у великој дворани Скупштине општине Смедеревска Паланка на којој ће бити саопштени резултати наградног конкурса за основце и средњошколце на теме из живота Пере Тодоровића. Најуспешнији радови, које оцењује др Латинка Перовић, велики познавалац живота и дела Пере Тодоровића, биће новчано  награђени.

У склопу ове свечаности биће представљен зборник радова са научног скупа о Пери Тодоровићу, који је одржан у Смедеревској Паланци.

Драгољуб Јанојлић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *