ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Значајна донација Светске банке Дому здравља у Смедеревској Паланци: 11 ХИЉАДА ЕВРА ЗА ПОМОЋ НАЈУГРОЖЕНИЈИМ ПАЦИЈЕНТИМА

Dr Sladjana Brkusanin i dr Jasnina StojkovicДом здравља у Смедеревској Паланци добио је значајну донацију од 11 хиљада евра (1.250.000 динара) од Међународне банке за обнову и развој, односно Светске банке, а у оквиру реализације пројекта ДИЛС или пружања услуга на локалном нивоу, који спроводи Министарство здравља.

Према речима др Јасмине Стојковић, директорке Дома здравља, новац ће послужити за обнављање опреме која је застарела или недостаје.

-Раније смо већ добијали од ресорног министарства одређена средства за реализацију овог пројекта, 2010. године, за имплементацију информативног система и за софтвер. Прошле године смо добили део средстава из тог пројекта као подршку процесу акредитације. Ово је трећи пут да учествујемо у расподели средстава из пројекта ДИЛС. Генерални циљ овог пројекта је да се оснажи здравствена установа ради очувања и унапређења здравља грађана наше општине и да се пацијент стави на централно место у здравственом систему – рекла је др Стојковић.

2014-04-09-1202О значају ове донације говорила је и др Слађана Бркушанин, помоћник директора Дома здравља и непосредни координатор на пројекту, која се захвалила партнерима, локалној самоуправи и Општинској организацији пензионера, на помоћи.

-Веома значајна нам је била помоћ председника пензионерске организације Слободана Пантића, а у даљем раду много ће нам значити списак најугроженијих пензионера у здравственом смислу, који се из више разлога нису редовно лечили и посећивали лекара или су занемаривали своју болест. Што се тиче средстава која смо добили, наша обавеза је да их искористимо по датом образцу који смо добили. Највећи део новца ићи ће за обнављање наше опреме која је делимично застарела или је нема довољно. Ми морамо покрити подручје читаве општине, све месне заједнице, јер наши пацијенти морају да буду равноправни. Наши пацијенти су и неосигурана лица којих је све више, а овај пројекат обухвата и њих. Циљ је да и њима изађемо у сусрет, а овај пројекат управо то омогућава. Обухваћено је око 450 лица јер је толико предвиђено пројектом. Могло би да се помисли да је то мали број, али ако успемо да помогнемо тим људима и омогућимо им адекватно лечење и живот достојан човека онда смо успели да остваримо циљ – истакла је др Бркушанин.

 

Дејан Црномарковић

One thought on “Значајна донација Светске банке Дому здравља у Смедеревској Паланци: 11 ХИЉАДА ЕВРА ЗА ПОМОЋ НАЈУГРОЖЕНИЈИМ ПАЦИЈЕНТИМА

  • Verujem da cete da uspete u tome i da cete novac iskoristiti na najbolji moguci nacin.Posebno verujem Dr Sladjani Ocokoljic Brkusanin jer znam da je osoba kod koje mito,korupcija ne prolaze,a retko je takvih.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *