ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

24. седница Скупштине општине Смедеревска Паланка: СТАБИЛНА ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА И ЖЕСТОКЕ КРИТИКЕ ОД СТРАНЕ ОПОЗИЦИЈЕ

2014-04-09-1210Ова седница Скупштине општине, као што се и очекивало, протекла је изгласавањем свих тачака дневног реда од стране стабилне владајуће већине, али и уз жестоке критике од стране одборника опозиције, углавном из Српске напредне странке. Доношење одлука о промени Оснивачког акта ЈКП „Паланка сервис“ и промени оснивачког акта ЈКП „Пијаце, зеленило и чистоћа“ биле су прве тачке дневног реда 24. заседања СО Смедеревска Паланка. После дуже расправе, одборници су изгласали поменуте промене оснивачких аката, које омогућавају да део делатности ЈКП „Паланка сервис“ убудуће обавља ЈКП „Пијаце, зеленило и чистоћа“.

Одборници су такође усвојили програм одржавања дела комуналне инфраструктуре, који се односи на јавну хигијену, зеленило, зимску службу и кошење траве уз путеве широм општине, за текућу годину. Изгласан је и Колективни уговор Апотеке „Здравље“ у Смедеревској Паланци.

Одборници су усвојили предлоге Комисије за административна питања, радне односе и друштвена признања, да се Бесим Ватић разреши функције вршиоца дужности  директора ЈКП „Паланка сервис“ и да се за новог вршиоца дужности директора овог предузећа именује Урош Миловановић.

2014-04-09-1206Такође, на основу предлога поменуте комисије, Милан Маричић је разрешен са места  вршиоца дужности директора JKP „Пијаце, зеленило и чистоћа“, а Слађана Кузмановић именована је на поменуту функцију.

Бранислав Луковић разрешен је дужности члана Надзорног одбора ЈКП „Општинска гробља“, а на упражњено место у овом надзорном одбору именована је дипломирани инжењер Александра Живковић.

Дошло је до измена и у Штабу за ванредне ситуације, а новоизабрани чланови су Оливера Жеравац, Петар Милић, Слађана Кузмановић, Влада Пешић, др Периша Јовановић и Драган Милић.

Изабран  је и нови школски одбор Паланачке гимназије, чији ће чланови, представници локалне самоуправе, убудуће бити Данка Ивковић, др Сања Илић и Јелена Спасојевић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *