24. sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka: STABILNA VLADAJUĆA VEĆINA I ŽESTOKE KRITIKE OD STRANE OPOZICIJE

2014-04-09-1210Ova sednica Skupštine opštine, kao što se i očekivalo, protekla je izglasavanjem svih tačaka dnevnog reda od strane stabilne vladajuće većine, ali i uz žestoke kritike od strane odbornika opozicije, uglavnom iz Srpske napredne stranke. Donošenje odluka o promeni Osnivačkog akta JKP „Palanka servis“ i promeni osnivačkog akta JKP „Pijace, zelenilo i čistoća“ bile su prve tačke dnevnog reda 24. zasedanja SO Smederevska Palanka. Posle duže rasprave, odbornici su izglasali pomenute promene osnivačkih akata, koje omogućavaju da deo delatnosti JKP „Palanka servis“ ubuduće obavlja JKP „Pijace, zelenilo i čistoća“.

Odbornici su takođe usvojili program održavanja dela komunalne infrastrukture, koji se odnosi na javnu higijenu, zelenilo, zimsku službu i košenje trave uz puteve širom opštine, za tekuću godinu. Izglasan je i Kolektivni ugovor Apoteke „Zdravlje“ u Smederevskoj Palanci.

Odbornici su usvojili predloge Komisije za administrativna pitanja, radne odnose i društvena priznanja, da se Besim Vatić razreši funkcije vršioca dužnosti  direktora JKP „Palanka servis“ i da se za novog vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća imenuje Uroš Milovanović.

2014-04-09-1206Takođe, na osnovu predloga pomenute komisije, Milan Maričić je razrešen sa mesta  vršioca dužnosti direktora JKP „Pijace, zelenilo i čistoća“, a Slađana Kuzmanović imenovana je na pomenutu funkciju.

Branislav Luković razrešen je dužnosti člana Nadzornog odbora JKP „Opštinska groblja“, a na upražnjeno mesto u ovom nadzornom odboru imenovana je diplomirani inženjer Aleksandra Živković.

Došlo je do izmena i u Štabu za vanredne situacije, a novoizabrani članovi su Olivera Žeravac, Petar Milić, Slađana Kuzmanović, Vlada Pešić, dr Periša Jovanović i Dragan Milić.

Izabran  je i novi školski odbor Palanačke gimnazije, čiji će članovi, predstavnici lokalne samouprave, ubuduće biti Danka Ivković, dr Sanja Ilić i Jelena Spasojević.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.