In memoriam: LjILjANA RADOJKOVIĆ (1950-2017.)

Početak decembra odneo je iz našeg grada još jednog časnog i uglednog žitelja, kada je, posle kraće bolesti, umrla je naša sugrađanka Ljiljana Radojković, a sahrana je obavljena na Starom groblju u Palanci .
Ljiljana je rođena 19.3.1950 godine u Palanci, gde je provela čitav svoj životni vek, trudeći se da svojim žarom i nepresušnom životnom energijom oplemeni sebe i sve oko sebe, u čemu je dosta uspevala, što ju je činilo srećnom i dragom osobom za prijateljstvo i druženje.
Završila je prvu generaciju Mašinsko – tehničke škole u Palanci 1969. godine i odmah se zaposlila u Drumskim vozilima „GOŠA“, gde je provela ceo svoj radni vek i penzionisala se 2004. godine. Pored radnih rezultata odlikovala se izvanrednim talentom za streljaštvo kojim je počela da se bavi kao srednjoškolac u Streljačkoj družini „ŠULEJIĆ“ , u to vreme jednoj od najboljih ekipa u velikoj Jugoslaviji, koja je pored ostalih vrhunskih rezultata u nizu ,1977. godine bila i prvak Jugoslavije i državni rekorder, što je najveći uspeh palanačkog sporta uopšte.
U takvoj sredini Ljiljana je 10 godina vladala svim strelištima gde se pojavila i bila jedna od pet najboljih ženskih strelaca u Jugoslaviji, a počesto je iza sebe ostavljala i kolege iz muške kategorije.

Više godina je bila u prva tri mesta na listi najboljih sportista Palanke i to u veoma jakoj konkurenciji kako kolega strelaca tako i ostalih vrhunskih sportista našeg grada. Početkom 90-ih se povukla iz streljaštva i posvetila porodici i društvenom radu kome je dala pun svoj doprinos, počev od „GOŠE“, Mesne zajednice, pa do Republike. Pored ostalog bila je osam godina predsednica Udruženja žena Palanke i član predsedništva te organizacije na nivou Srbije.
Provela je 50 godina u srećnom braku sa svojom školskom ljubavi Tomislavom, u kome su imali dve ćerke Marijanu i Jelenu, diplomirane mašinske inženjere , i unuke Sofiju i Petra koji uspešno nastavljaju da grade bolje životne puteve, dok ih Baka Ljiljana umilno gleda sa neba.

 

Poštovaoci najboljeg ženskog strelca Palanke

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *