ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

IN MEMORIAM

In memoriam: ЉИЉАНА РАДОЈКОВИЋ (1950-2017.)

Почетак децембра однео је из нашег града још једног часног и угледног житеља, када је, после краће болести, умрла је наша суграђанка Љиљана Радојковић, а сахрана је обављена на Старом гробљу у Паланци .
Љиљана је рођена 19.3.1950 године у Паланци, где је провела читав свој животни век, трудећи се да својим жаром и непресушном животном енергијом оплемени себе и све око себе, у чему је доста успевала, што ју је чинило срећном и драгом особом за пријатељство и дружење.
Завршила је прву генерацију Машинско – техничке школе у Паланци 1969. године и одмах се запослила у Друмским возилима „ГОША“, где је провела цео свој радни век и пензионисала се 2004. године. Поред радних резултата одликовала се изванредним талентом за стрељаштво којим је почела да се бави као средњошколац у Стрељачкој дружини „ШУЛЕЈИЋ“ , у то време једној од најбољих екипа у великој Југославији, која је поред осталих врхунских резултата у низу ,1977. године била и првак Југославије и државни рекордер, што је највећи успех паланачког спорта уопште.
У таквој средини Љиљана је 10 година владала свим стрелиштима где се појавила и била једна од пет најбољих женских стрелаца у Југославији, а почесто је иза себе остављала и колеге из мушке категорије.

Више година је била у прва три места на листи најбољих спортиста Паланке и то у веома јакој конкуренцији како колега стрелаца тако и осталих врхунских спортиста нашег града. Почетком 90-их се повукла из стрељаштва и посветила породици и друштвеном раду коме је дала пун свој допринос, почев од „ГОШЕ“, Месне заједнице, па до Републике. Поред осталог била је осам година председница Удружења жена Паланке и члан председништва те организације на нивоу Србије.
Провела је 50 година у срећном браку са својом школском љубави Томиславом, у коме су имали две ћерке Маријану и Јелену, дипломиране машинске инжењере , и унуке Софију и Петра који успешно настављају да граде боље животне путеве, док их Бака Љиљана умилно гледа са неба.

 

Поштоваоци најбољег женског стрелца Паланке

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *