Na Gradskom groblju u Smederevskoj Palanci sahranjen urednik RTS Nenad J. Ristić: SMRT JE OSTALA DUŽNA ŽIVOTU

U subotu je na Gradskom groblju u Smederevskoj Palanci sahranjen urednik RTS mr Nenad J. Ristić. Do večne kuće, porodične grobnice kraj stare crkve brvnare, ispratili su ga njegovi najmiliji,  rođaci, kolege, prijatelji i mnogi meštani grada koga je mnogo voleo. U  ime kolektiva RTS od njega se oprostila  koleginica Jelena Božović rekavši da je često znao da kazuje stihove ljudima sa kojima se susretao i sarađivao.

-A danas su to, poslednji put, umesto njega uradili drugi – dodala je.- Bio je glumac, narator, novinar i odgovorni urednik 23 dopisništva. Branio je čast profesije često na svoju štetu. Sećam se kad sam mu, posle problema koje je imao sa srcem, i posle operacije rekla da   uspori, da se pričuva, sve ono što su mu, verujem, govorili i mnogi drugi, on je samo odmahnuo „To onda ne bih bio ja“ – govorio je. „Ja mogu da radim samo tako, potpuno, svim srcem.“ Tako je i bilo.

U nastavku je rekla da je Magi, kako su ga oslovljavale kolege u RTS,  bio čovek britkog uma koji je znao rečima da se brani i napada za svoja uverenja i stavove. Istrajan u podršci kolegama za priče i reportaže koje su pomagale i rasvetljavale probleme širom Srbije. Urednik koji je morao da zna gde su naše ekipe, na kom  terenu, da li je sve u redu, i ako se ostane do kasno da li smo bezbedno stigli kućama.

-Zbog Magija smrt je ostala dužna životu i sve istine o neminovnosti, o prolaznosti i o tome da smo svi konačni, neće zatrpati strašnu prazninu pred kojom sada stojimo – kazala je Jelena Božović. -Znao je da viče, da gotovo neprestano priča telefonom, a znao je i da se šali. Čovek neverovatne energije koji je nepopravljivo verovao u ljude, znao da kaže „ne nervirajte me na ovaj blagi dan“, na kakav smo ga i ispratili.

Nenad J. Ristić je novinarsku karijeru započeo u Centru za informacije „Goša“, nastavio u Ju info kanalu, a bolest i surova smrt prekinuli su ga na mestu odgovornog urednika RTS. U profesiji je prošao sva novinarska zvanja i stizao da bude profesor televizijskog novinarstva na novinarskim školama i akademijama i istoriji drame na jednom od Univerziteta Srbije.

D. J.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *