ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

IN MEMORIAM

На Градском гробљу у Смедеревској Паланци сахрањен уредник РТС Ненад Ј. Ристић: СМРТ ЈЕ ОСТАЛА ДУЖНА ЖИВОТУ

У суботу је на Градском гробљу у Смедеревској Паланци сахрањен уредник РТС мр Ненад Ј. Ристић. До вечне куће, породичне гробнице крај старе цркве брвнаре, испратили су га његови најмилији,  рођаци, колеге, пријатељи и многи мештани града кога је много волео. У  име колектива РТС од њега се опростила  колегиница Јелена Божовић рекавши да је често знао да казује стихове људима са којима се сусретао и сарађивао.

-А данас су то, последњи пут, уместо њега урадили други – додала је.- Био је глумац, наратор, новинар и одговорни уредник 23 дописништва. Бранио је част професије често на своју штету. Сећам се кад сам му, после проблема које је имао са срцем, и после операције рекла да   успори, да се причува, све оно што су му, верујем, говорили и многи други, он је само одмахнуо „То онда не бих био ја“ – говорио је. „Ја могу да радим само тако, потпуно, свим срцем.“ Тако је и било.

У наставку је рекла да је Маги, како су га ословљавале колеге у РТС,  био човек бритког ума који је знао речима да се брани и напада за своја уверења и ставове. Истрајан у подршци колегама за приче и репортаже које су помагале и расветљавале проблеме широм Србије. Уредник који је морао да зна где су наше екипе, на ком  терену, да ли је све у реду, и ако се остане до касно да ли смо безбедно стигли кућама.

-Због Магија смрт је остала дужна животу и све истине о неминовности, о пролазности и о томе да смо сви коначни, неће затрпати страшну празнину пред којом сада стојимо – казала је Јелена Божовић. -Знао је да виче, да готово непрестано прича телефоном, а знао је и да се шали. Човек невероватне енергије који је непоправљиво веровао у људе, знао да каже „не нервирајте ме на овај благи дан“, на какав смо га и испратили.

Ненад Ј. Ристић је новинарску каријеру започео у Центру за информације „Гоша“, наставио у Ју инфо каналу, а болест и сурова смрт прекинули су га на месту одговорног уредника РТС. У професији је прошао сва новинарска звања и стизао да буде професор телевизијског новинарства на новинарским школама и академијама и историји драме на једном од Универзитета Србије.

Д. Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *