ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

/Из/Ванредни коментар (пише: Дејан Црномарковић)

Похапсите лопове и манипулаторе!

PrintПитам се – слушајући и читајући шта се све ради и пласира грађанству упркос великој трагедији која нам се догодила, и то са веома јасним циљем да се на било који начин профитира, – колико треба да буду болесни људи који ТО желе да претворе у лични ПРОФИТ.

Материјални или политички профит – нема разлике.

Какав то полу-свет – какав промашај еволуције – треба да буде неко да би бесрамно манипулисао туђом несрећом?

Питам се – читајући поједине коментаре доконих критизера свега и свачега што им не задовољава сујету и не пуни џеп – да ли треба да их разумемо и оправдамо зато што су „имали несрећно детињство…, пијане или насилне родитеље…, што никако да се остваре а много вреде…, или можда зато што је дрога све скупља од када је мање има на улицама, а ракија, претпостављам, слабије удара…“

Да ли тиме треба да их оправдамо што прете и вређају боље од себе?

Да ли зато треба да их разумемо и пустимо да манипулишу, лажу, обијају болнице, препродају хуманитарну помоћ, злоупотребљавају катаклизму?

Не бих се много бавио тим „несрећницима“, јер им је најтежа казна само зло са којим живе, али зар ванредно стање не подразумева и ванредне санкције?

Где је држава да похапси лопове и манипулаторе, било које боје коже, вере или политичке опредељености?

Где је власт, и једна и друга, да оштро реагује и спречи олош да нам несрећу увећава, док хиљаде људи даноноћно пати, трпи или ради да би се катаклизма која нас је снашла – умањила?

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *