ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

/Из/Ванредни коментар (пише: Дејан Црномарковић)

Трули „хвалоспев“ паланачких Напредњака

PrintНикада, од када пратим активности политичких партија, нисам прочитао глупље саопштење од недавног обраћања јавности Информативне службе Општинског одбора Српске напредне странке у Смедеревској Паланци.

У том саопштењу аутор (који – уколико има бар минимални „сусрет“ са реалношћу – ни сам не верује у оно што је написао), објашњава грађанима (чију интелигенцију озбиљно доводи у питање) да је после искључења и изласка из паланачког СНС-а појединих људи, почело масовно учлањавање у ту странку.

У „преводу“: дојучерашњи најзаслужнији чланови паланачког огранка Српске напредне странке, одборници (један доктор наука) или функционери у месним одборима, преко ноћи су постали најгори, па су избачени или самовољно отишли, а то је био „окидач“ да народ похрли међу Напредњаке.

И тако већ данима, у таласима – грађани хрле.

Претпостављам (зар не?), утркују се ко ће пре да се учлани: најпоштованији, најугледнији, једном речју најбољи Паланчани.

Али гле чуда, негде на друштвеној мрежи фејсбук, може се прочитати и ко су људи на које се, у поменутом саопштењу, односи хвалоспев и добродошлица паланачких Напредњака.

То моћно кадровско појачање заправо су „прелетачи“ из локалног ДСС-а, губитници на унутарстраначким изборима.

Што би рекао неко…

Али није то тема овог текста.

Ево зато, читаве литерарије надахнутог аутора, која би завредела „коску“ да је писана укућанима „Фарме“ или „Парова“, али свакако не грађанима Смедеревске Паланке – и то у име странке која је тренутно водећа у држави:

„У последњих седам дана, закључно са јучерашњим, Општинском одбору Српске напредне странке у Смедеревској Паланци, приступило је близу четрдесет нових чланова, и то углавном оних који нису имали ранији политички ангажман. Нас у Српској напредној странци, изненадио је број људи чији су мотиви за учлањивање у СНС, пре свега, написи на друштвеним мрежама о иступању појединаца, за које тврде да су представљали непопуларни и одбијајући део чланства. Поред осталог, већина наводи и поверење које су стекли у ново руководство Општинског одбора СНС Смед. Паланка.

У Закључку:

Дугујемо захвалност свима који су нам самовољно учинили овакву услугу. Овим темпом, ОО СНС претендује да постане политички одбор са најквалитетнијим чланством на територији наше општине, а свакако је најмногољуднији.“

Без обзира на очекивану природну реакцију после читања оваквих небулоза, морам да истакнем да је „ствар“, заправо трагична.

Овако није било, а биће још горе…

Има нечег веома трулог у свему томе.

Сакупило се свега и свачега на политичком пољу.

Рђави и неостварени људи, ситне шићарџије, али и „намазан“ олош, видели су ту лак пут до свега онога што им не припада.

Ужасно је сазнање да су многи и успели у томе.

Озбиљно нам се разболела Србија.

Најбољи део нације полако напушта овај простор. Они који су остали, углавном, беже од јавног ангажмана.

Да верујем у Бога клекнуо бих и погледао небо…

Али не – не верујем у „невидљиве светове“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *