ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Изложба фотографија чланова Фото-радионице Канцеларије за младе: ДАРОВИТОСТ У  ПУНОМ ЦРНО-БЕЛОМ СЈАЈУ

IMG_1501-У  поставци радови  17 младих аутора

 

Чланови Фото-радионице Канцеларије за младе, која делује при Установи Културни центар у Смедеревској Паланци, приредили су  изложбу  фотографије у Галерији модерне уметности Народног музеја. Одабраним радовима представило се 17 младих и даровитих аутора, рођених у раздобљу од 1993. од  1998. године.

IMG_1503Активност Канцеларије за младе, после неколико официјелних реченица Славенке Чишић-Урошевић, представио је координатор Драган Вујановић. Он је посебно нагласио да је Канцеларија за младе у Смедеревској Паланци готово једина у Србији, која на овај начин   негује фотографију пружајући младима шансу да се сасвим искажу у области чијем процвату и  сами веома доприносе. Аутори изложених фото-записа су махом ученици средњих школа, или млади који су тек закорачили у пунолетство.

-Већ први поглед на изложене фотографије јасно указује на то да им IMG_1504израз „уметничка“ сасвим одговара – истакао је на отварању Драган Вујановић.-Ако неко са својих 15 или 16 година, помоћу „чисте оптике“, коју му даје креативна фотографија, стекне моћ да јасно познаје и  разликује суптилну лепоту од наметљивог кича и баналне, ружне забаве, естраде итд., онда су њему повећане шансе да и у каснијим фазама живота разликује мелодију садржине од еха шупљине.

Вујановић је у наставку подсетио да је 2009. године, убрзо после отварања Канцеларије за младе у Смедеревској Паланци, основана Фото-радионица.

Ово је 14 изложба њених чланова.

Д. Ј.

IMG_1500ИЗЛАГАЧИ

Своје радове изложили су Давид  Даниловић, Катарина Милосављевић, Петра Јовић, Стеван Вукобратовић, Ања Вејновић, Богдана Арсић, Анђела Јоковић, Милица Јовичић, Томислав Лекић, Илија Костадиновић, Александар Балтић, Даница Чампар, Марко Марић, Јована Паунић, Кристина Поповић, Марија Росић и Милош Младеновић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *