Izložba fotografija članova Foto-radionice Kancelarije za mlade: DAROVITOST U  PUNOM CRNO-BELOM SJAJU

IMG_1501-U  postavci radovi  17 mladih autora

 

Članovi Foto-radionice Kancelarije za mlade, koja deluje pri Ustanovi Kulturni centar u Smederevskoj Palanci, priredili su  izložbu  fotografije u Galeriji moderne umetnosti Narodnog muzeja. Odabranim radovima predstavilo se 17 mladih i darovitih autora, rođenih u razdoblju od 1993. od  1998. godine.

IMG_1503Aktivnost Kancelarije za mlade, posle nekoliko oficijelnih rečenica Slavenke Čišić-Urošević, predstavio je koordinator Dragan Vujanović. On je posebno naglasio da je Kancelarija za mlade u Smederevskoj Palanci gotovo jedina u Srbiji, koja na ovaj način   neguje fotografiju pružajući mladima šansu da se sasvim iskažu u oblasti čijem procvatu i  sami veoma doprinose. Autori izloženih foto-zapisa su mahom učenici srednjih škola, ili mladi koji su tek zakoračili u punoletstvo.

-Već prvi pogled na izložene fotografije jasno ukazuje na to da im IMG_1504izraz „umetnička“ sasvim odgovara – istakao je na otvaranju Dragan Vujanović.-Ako neko sa svojih 15 ili 16 godina, pomoću „čiste optike“, koju mu daje kreativna fotografija, stekne moć da jasno poznaje i  razlikuje suptilnu lepotu od nametljivog kiča i banalne, ružne zabave, estrade itd., onda su njemu povećane šanse da i u kasnijim fazama života razlikuje melodiju sadržine od eha šupljine.

Vujanović je u nastavku podsetio da je 2009. godine, ubrzo posle otvaranja Kancelarije za mlade u Smederevskoj Palanci, osnovana Foto-radionica.

Ovo je 14 izložba njenih članova.

D. J.

IMG_1500IZLAGAČI

Svoje radove izložili su David  Danilović, Katarina Milosavljević, Petra Jović, Stevan Vukobratović, Anja Vejnović, Bogdana Arsić, Anđela Joković, Milica Jovičić, Tomislav Lekić, Ilija Kostadinović, Aleksandar Baltić, Danica Čampar, Marko Marić, Jovana Paunić, Kristina Popović, Marija Rosić i Miloš Mladenović

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.