ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Концерт дуа „Аструм“ у Народном музеју

1Основна школа „Радомир Лазић“, која обележава 165 година постојања, и Народни музеј у Смедеревској Паланци, који обележава 50 година постојања, организовали су концерт ученика МШ „Коста Манојловић“ из Земуна.

На концерту су наступили Јелена Кељаћ, ученица II разреда,  и Алекса Мирковић, ученик IV разреда, који чине и дуо „Аструм“. Ово двоје талентованих хармоникаша, освајачи многобројних признања на домаћим и међународним фестивалима, су у класи мр Данијеле Ракић.

На почетку концерта многобројној публици су се, испред организатора, обратили Стеван Мартиновић, директор Народног музеја, и Дамир С. Живковић, испред ОШ „Радомир DSC09475Лазић“. На репертоару су била дела претежно руских композитора: Свиридова, Рибалкина, Малигина и Прибилова, али и дела Ј.С. Баха и Скарлатија.

Јелена и Алекса се припремају за међународно бијенале у руском граду Белгороду, који ће бити одржан у другој половини маја месеца. Музеј и Школа и сви присутни су им пожелели срећан пут и успех на такмичењу уз обећање организације још једног концерта када се буду вратили из Русије.

 

Д. Ж.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *