ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Нова књига Драгољуба Јанојлића: „МАКАДАМ ЖИВОТА“

Издавачка кућа „Стварност“ објавила је петнаесту књигу Драгољуба Јанојлића, „Макадам живота“, у којој су сабрани некролози писани у периоду од 1975. до 2019. године.

Највећи број текстова, који се налазе у књизи, објављен је у листу Независне варошке новијне „Паланачке“. Странице Јанојлићеве књиге испуњавају некролози колегама, пријатељима и познаницима са којима је радио, сарађивао и друговао у једном дужем раздобљу.
Драгољуб Јанојлић, како у рецензији истиче др Малиша Станојевић, овом збирком животописа о љубави – знамењу вредних људи, указује на посвећеност пријатељству, поштовању и трајању сећања.

-Ова књига је забележени траг линија које се попут бразде живота носе увек са собом, на свом длану. Из бистрине воде живота захватио је писац ненатруњено, оно што је вредносно видљиво за све који су познавали ове људе и били сведоци догађаја, а у исти мах, српској култури Драгољуб је оставио аутентично сведочење – наглашава др Малиша Станојевић.
Драгољуб Јанојлић је члан Савеза књижевника у отаџбини и расејању, Удружења књижевника Србије и Удружења новинара Србије, а ову књигу посветио је искреном приљатељу, драгом колеги, омиљеном уреднику, смерном директору и даровитом књижевнику Милету Кордићу кога би, како каже, вечност морала да понови.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *