OŠ „Olga Milošević“: PETRA PEŠIĆ – SINONIM ZA „VELIKO SPORTSKO SRCE“

Sport je veoma bitan za razvoj ljudskog društva. Može biti poprište najveličanstvenijih ljudskih pobeda. On pojačava društvene veze i predstavlja veoma moćno sredstvo buđenja patriotskih i nacionalnih osećanja.

Veoma važnu lekciju o sportu, sportskom duhu i velikom srcu jednog sportiste dala nam je naša učenica, velika sportistkinja Petra Pešić. Petra je učenica petog razreda, ali ima već dugu i veoma uspešnu karijeru karatistkinje. Pred njom su tek mnogobrojna takmičenja i turniri. Ljubav prema školi iskazala je na jedan veoma specifičan način. Dva velika odličja, zlatnu medalju sa Balkanskog školskog prvenstva u katama i zlatnu medalju sa  Školskog prvenstva Republike Srbije poklonila je školi. To su medalje na koje je veoma ponosna i koje je dobila mukotrpnim radom i trudom. Ove medalje u školi zauzimaju posebno mesto, kao što i Petra zauzima posebno mesto u našim srcima.

Petra ponosni smo na tebe, na sve tvoje sportske uspehe i veliko sportsko srce! Neguj svoj ogroman talenat, vredno radi i medalje, kao i do sada, neće izostati!

Darko Dimitrijević, direktor škole

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.