Novo filmsko ostvarenje učenice Palanačke gimnazije: „OTAC“ IDE NA MEĐUNARODNU SMOTRU

2015-05-05 18_50_04-BSPlayer-Anđela Joković poseduje nesporan talenat za filmsku umetnost

 

Anđela Joković, učenica drugog razreda Palanačke gimnazije, u kućnim uslovima prikazala je glumcima, učesnicima u realizaciji zapaženog projekta, svoj novi film „Otac“, koji je režirala  i snimila u dvorištu Delovođine zgrade u centru Smederevske Palanke. Ovo ostvarenje, koje traje pet minuta, potpisala je i kao montažer, a znalački je odabrala i muziku.

Uloge je poverila uglavnom glumcima Gradskog pozorišta mada su se neki prvi put pojavili na filmskom platnu. Tako je Zoranu Crevaru poverila ulogu mlađeg, a Draganu Laziću starijeg oca.  Barbara Crevar se našla u roli mlađe ćerke, dok se Vladimir Krstić u ovom filmu pojavljuje kao zet. Bile su angažovane i dve devojčice: Dunja Đorđević i Sofija Janković.

2015-05-05 18_51_26-BSPlayer„Otac“ talentovane Anđele Joković naći će se u konkurenciji za jednu od nagrada na Drugom međunarodnom takmičenju u Gornjem Milanovcu. Vredno je istaći da se ona filmom bavi od „malih nogu“ i da je do sada imala prilično uspeha na smotrama tog stvaralaštva. Sama ističe da se filmom bavi „od kad zna za sebe“ i naglašava da su njeni  roditelji, koji su joj sada velika podrška, u početku mislili da je to „nešto prolazno.“

-Kad sam imala tri godine tata mi je doneo jedno kinder jaje – priseća se kako je sve počelo Anđela Joković.- Kad sam ga otvorila ugledala sam jednu kutijicu i razočarala se, gotovo da sam zaplakala, jer sam očekivala nekakvu igračku. Ali, kad sam otvorila tu kutijicu videla sam da je to u stvari animacija, flip buk. Bio je to  moj prvi susret sa animacijom i saznanjem  da se ona radi – slika po slika.

2015-05-05 18_51_02-BSPlayerKad je imala  četiri godine  dobila je odgovarajući program tako da je mogla da spoji slike i ostvari svoju prvu animaciju. Od tada je sve više ulazila u tajne ove umetnosti oslanjajući se na pomoć roditelja: majka je „zadužena“ za ideje, a tata za finansijsku podršku.

Anđela će sledeće godine pokušati da izađe na prijemni ispit za Fakultet dramskih umetnosti, odsek TV režije i filma. Rezultati koje je do sada postigla predstavljaju dodatno ohrabrenje za taj njen korak.

D. J.

ZAVOLELA FILM. Anđela Joković

Kadar iz filma „Otac“

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *