ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Ново филмско остварење ученице Паланачке гимназије: „ОТАЦ“ ИДЕ НА МЕЂУНАРОДНУ СМОТРУ

2015-05-05 18_50_04-BSPlayer-Анђела Јоковић поседује неспоран таленат за филмску уметност

 

Анђела Јоковић, ученица другог разреда Паланачке гимназије, у кућним условима приказaла је глумцима, учесницима у реализацији запаженог пројекта, свој нови филм „Отац“, који је режирала  и снимила у дворишту Деловођине зграде у центру Смедеревске Паланке. Ово остварење, које траје пет минута, потписала је и као монтажер, а зналачки је одaбрала и музику.

Улоге је поверила углавном глумцима Градског позоришта мада су се неки први пут појавили на филмском платну. Тако је Зорану Цревару поверила улогу млађег, а Драгану Лазићу старијег оца.  Барбара Цревар се нашла у роли млађе ћерке, док се Владимир Крстић у овом филму појављује као зет. Биле су ангажоване и две девојчице: Дуња Ђорђевић и Софија Јанковић.

2015-05-05 18_51_26-BSPlayer„Отац“ талентоване Анђеле Јоковић наћи ће се у конкуренцији за једну од награда на Другом међународном такмичењу у Горњем Милановцу. Вредно је истаћи да се она филмом бави од „малих ногу“ и да је до сада имала прилично успеха на смотрама тог стваралаштва. Сама истиче да се филмом бави „од кад зна за себе“ и наглашава да су њени  родитељи, који су јој сада велика подршка, у почетку мислили да је то „нешто пролазно.“

-Кад сам имала три године тата ми је донео једно киндер јаје – присећа се како је све почело Анђела Јоковић.- Кад сам га отворила угледала сам једну кутијицу и разочарала се, готово да сам заплакала, јер сам очекивала некакву играчку. Али, кад сам отворила ту кутијицу видела сам да је то у ствари анимација, флип бук. Био је то  мој први сусрет са анимацијом и сазнањем  да се она ради – слика по слика.

2015-05-05 18_51_02-BSPlayerКад је имала  четири године  добила је одговарајући програм тако да је могла да споји слике и оствари своју прву анимацију. Од тада је све више улазила у тајне ове уметности ослањајући се на помоћ родитеља: мајка је „задужена“ за идеје, а тата за финансијску подршку.

Анђела ће следеће године покушати да изађе на пријемни испит за Факултет драмских уметности, одсек ТВ режије и филма. Резултати које је до сада постигла представљају додатно охрабрење за тај њен корак.

Д. Ј.

ЗАВОЛЕЛА ФИЛМ. Анђела Јоковић

Кадар из филма „Отац“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *