ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Одлука Управног одбора установе Културни центар: ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ ИМЕ АЦЕ МИТРОВИЋА  

IMG_0725-Иницијативу дали глумци-аматери и љубитељи сценске  уметности

 

Управни  одбор Установе Културни центар у Смедеревској Паланци прихватио је иницијативу глумаца-аматера, љубитеља сценске уметности и других културних делатника да Велика сцена Градског позоришта понесе име Александра Митровића. Овај позоришник био је и остао икона позоришног аматеризма.  Годинама је са успехом глумио, режирао и управљао Градским позориштем, које је на великим смотрама глуме, освајало престижне награде. Добијали су их глумачки ансамбл, редитељи представа, али и глумци појединачно.

Иницијативу да се  његово име да Великој сцени потписало је 150 глумаца-аматера и других радника у  култури. Директор Установе културни центар Слободан Тошић са задовољством износи да ће се одлука Управног одбора и практично спровести у дело 19. маја ове године када ће и званично бити промовисан назив Велике сцене Градског позоришта.

IMG_0727Тошић  подсећа да се ове године  навршава 110 година од оснивања Градског позоришта чијом Великом сценом је продефиловао велики број глумаца аматера. Аца Митровић, који је био носилац вредних награда и друштвених признања за позоришну активност, оставио је дубок и неизбрисив траг у раду паланачког  Градског позоришта. Он је, да и то кажемо, са својом супругом Љубицом својевремено добио и Вукову награду.

Ова иницијатива и брзо реаговање Управног одбора Установе културни центар примљени су  међу радницима у култури  са великим одобравањем.

Д. Јанојлић

 

Потписи за слике:

Градско позориште у Смедеревској Паланци

На челу Установе Културни центар Слободан Тошић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *