Odluka Upravnog odbora ustanove Kulturni centar: VELIKOJ SCENI IME ACE MITROVIĆA  

IMG_0725-Inicijativu dali glumci-amateri i ljubitelji scenske  umetnosti

 

Upravni  odbor Ustanove Kulturni centar u Smederevskoj Palanci prihvatio je inicijativu glumaca-amatera, ljubitelja scenske umetnosti i drugih kulturnih delatnika da Velika scena Gradskog pozorišta ponese ime Aleksandra Mitrovića. Ovaj pozorišnik bio je i ostao ikona pozorišnog amaterizma.  Godinama je sa uspehom glumio, režirao i upravljao Gradskim pozorištem, koje je na velikim smotrama glume, osvajalo prestižne nagrade. Dobijali su ih glumački ansambl, reditelji predstava, ali i glumci pojedinačno.

Inicijativu da se  njegovo ime da Velikoj sceni potpisalo je 150 glumaca-amatera i drugih radnika u  kulturi. Direktor Ustanove kulturni centar Slobodan Tošić sa zadovoljstvom iznosi da će se odluka Upravnog odbora i praktično sprovesti u delo 19. maja ove godine kada će i zvanično biti promovisan naziv Velike scene Gradskog pozorišta.

IMG_0727Tošić  podseća da se ove godine  navršava 110 godina od osnivanja Gradskog pozorišta čijom Velikom scenom je prodefilovao veliki broj glumaca amatera. Aca Mitrović, koji je bio nosilac vrednih nagrada i društvenih priznanja za pozorišnu aktivnost, ostavio je dubok i neizbrisiv trag u radu palanačkog  Gradskog pozorišta. On je, da i to kažemo, sa svojom suprugom Ljubicom svojevremeno dobio i Vukovu nagradu.

Ova inicijativa i brzo reagovanje Upravnog odbora Ustanove kulturni centar primljeni su  među radnicima u kulturi  sa velikim odobravanjem.

D. Janojlić

 

Potpisi za slike:

Gradsko pozorište u Smederevskoj Palanci

Na čelu Ustanove Kulturni centar Slobodan Tošić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.