ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Одржана промоција књига Дејана Црномарковића на Сајму књига у Београду

img_0141На Сајму књига у Београду, на штанду и у организацији ПУ „Локал прес“, одржана је промоција две књиге песама аутора Дејана Црномарковића, „Део немира“ (Библиотека „Милутин Срећковић“, Смедеревска Паланка) и „О изгубљеним данима“ („Direct publishing“, Атина), које су објављене између две сајамске манифестације.

Промоцију је отворила Снежана Милошевић, генерална секретарка ПУ „Локал прес“, која је истакла задовољство што се промоција одржава на штанду удружења локалних медија, чији су члан и Независне варошке новине „Паланачке“ у којима ради аутор, а потом је са пуно уважавања говорила о књигама које се представљају публици.

img_0124Аутор је, уз захвалност организатору на сјајном уводном говору, нагласио да му је ово прва самостална промоција на тако значајној манифестацији као што је Сајам књига у Београду, на који се враћа после 26 година и неких ранијих групних представљања.

-Посебно бих захвалио мојој суграђанки Татјани Симоновић, која ће песме читати на грчком језику јер желим да публика чује како то звучи, а онда ћемо прочитати и на нашем. Интересантно је да је на промоцији у Атини тражено од мене да прочитам бар једну песму на српском јер су они желели да и то чују – рекао је, између осталог аутор.

У оквиру овог догађаја уприличена је и продаја Црномарковићевих књига, као део Хуманитарне акције коју реализује ПУ „Локал прес“, за помоћ оболелом дечаку.

img_0131 img_0122 img_0125img_0119

 

 

Д. Јанојлић

 

One thought on “Одржана промоција књига Дејана Црномарковића на Сајму књига у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *