ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Предраг Цветковић објавио још две нове књиге: РОДОСЛОВ  ФАМИЛИЈЕ НА 118 СТРАНА

-Аранђеловачка „Стварност“ објавила је и књигу о његовом оцу, чувеном хармоникашу Јасенице и Шумадије

 

Аранђеловачка „Стварност“ објавила је две књиге Предрага Цветковића: „Кућа Цветковића“ и „Мој отац Миленко Свирач“.  У првој аутор износи порекло ове фамилије, која се у Јасеницу  доселила са Рудника. Родоначелник Цветко, по коме је изведено презиме, доселио се у Глибовац. У књигу су увршћене и три занимљиве ратне приче: „Аранђел у логору“, „Аранђел и Саватије“ и „Андра на Сремском фронту.“

„Мој отац Миленко свирач“ је књига о познатом хармоникашу Миленку Цветковићу, који је учио да свира у Београду. Први ангажман имао је кад му је било 14 година у Кусатку, где је свирао на свадбеном весељу. Од хармонике се није одвајао све до 1980. године када је оболео од ангине Пекторис.

Миленко је многе научио да свирају на хармоници, међу њима и своја два сина: Предрага и Љубодрага.  Млађи, Љубодраг, је и сам постао добар хармоникаш и музички педагог. Старији, Предраг, је одустао од хармонике због, како каже, очеве „непримерене педагогије“.

Предраг Цветковић, чија је „Књига о Главашу“ доживела неколико издања, припрема за штампу ново дело „Мечка у Барагану – записи и чланци“.

 

Драгољуб Јанојлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *