Prijateljstvo „Abraševića“ i „Šamota“: RAZVILO SE KOLO – RASPLINULA PESMA

unnamedU sali Gradskog pozorišta pred okriljem zadovoljnih roditelja, ali i naših sugrađana, razvilo se kolo i rasplinula pesma najmlađih članova Društva za negovanje tradicije „Šamot“ iz Aranđelovca i članova Kulturno umetničkog društva „Abrašević“ iz Smederevske Palanke.

-Na sceni Pozorišta nastupilo je tačno 123 izvođača, ispod 14 godina starosti. Ponosni smo na brojnost, odnosno masovnost ansambala, ali i na činjenicu da više od 20 godina unnamed (2)negujemo prijateljstvo sa „Šamotom“- rekao je Marko Trojanović, programski urednik koncerta.

Kulturno umetničko društvo „Abrašević“ predstavilo se na ovom koncertu sa čak tri dečja ansambla narodnih igara, vokalnom solistkinjom Ljiljanom Vesić i Velikim narodnim orkestrom, dok su gosti prikazali igre i pesme iz različitih krajeva Srbije u izvedbi dva dečja ansambla, mlađe ženske grupe pevača, a sve u pratnji narodnog orkestra.

unnamed (1)Zanimljivo je to što su „Abraševićevi“ igrački ansambli izveli čak pet koreografija različitih autora, što ukazuje na izuzetnu mogućnost ostvarenja koreografa u ovom društvu i za veliki spektar neiscrpnih ideja.

Posle uspešnog koncerta, po rečima domaćina, druženje mališana nastavilo se u prostorijama „Abraševića“.

You may also like...

1 Response

  1. marija kaže:

    Mnogo sam se lepo provela i volela bih opet da dodjem kulturno umetnicko drustvo samot iz arandjelo ca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.