ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Пријатељство „Абрашевића“ и „Шамота“: РАЗВИЛО СЕ КОЛО – РАСПЛИНУЛА ПЕСМА

unnamedУ сали Градског позоришта пред окриљем задовољних родитеља, али и наших суграђана, развило се коло и расплинула песма најмлађих чланова Друштва за неговање традиције „Шамот“ из Аранђеловца и чланова Културно уметничког друштва „Абрашевић“ из Смедеревске Паланке.

-На сцени Позоришта наступило је тачно 123 извођача, испод 14 година старости. Поносни смо на бројност, односно масовност ансамбала, али и на чињеницу да више од 20 година unnamed (2)негујемо пријатељство са „Шамотом“- рекао је Марко Тројановић, програмски уредник концерта.

Културно уметничко друштво „Абрашевић“ представило се на овом концерту са чак три дечја ансамбла народних игара, вокалном солисткињом Љиљаном Весић и Великим народним оркестром, док су гости приказали игре и песме из различитих крајева Србије у изведби два дечја ансамбла, млађе женске групе певача, а све у пратњи народног оркестра.

unnamed (1)Занимљиво је то што су „Абрашевићеви“ играчки ансамбли извели чак пет кореографија различитих аутора, што указује на изузетну могућност остварења кореографа у овом друштву и за велики спектар неисцрпних идеја.

После успешног концерта, по речима домаћина, дружење малишана наставило се у просторијама „Абрашевића“.

One thought on “Пријатељство „Абрашевића“ и „Шамота“: РАЗВИЛО СЕ КОЛО – РАСПЛИНУЛА ПЕСМА

  • Mnogo sam se lepo provela i volela bih opet da dodjem kulturno umetnicko drustvo samot iz arandjelo ca

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *